Hoe ga je om met de coronacrisis?

29-03-2020

Hoe ga je om met de coronacrisis?

Het coronavirus brengt veel veranderingen voor bedrijven met zich mee. Zo krijgen zij te maken met cyberaanvallen die inspelen op de aandacht voor het virus. Ook moeten zij nieuwe software omarmen om thuiswerken te faciliteren en werken veel bedrijven aan een coronavirusplan. Capterra helpt je hierbij door veelvoorkomende dreigingen, softwareaanbiedingen en tips voor noodplannen op een rijtje te zetten.

Cybercriminelen profiteren van het coronavirus

Veel mensen ergeren zich aan de buitenproportionele aandacht voor het corona-virus. Een bijna onzichtbare groep lift mee op de golf publiciteit: de hackers. Hackers gebruiken vaker het nieuws voor toepasselijke phishingmails, maar deze keer hebben ze een veel grotere kans om te scoren.

Stel dat alle medewerkers een e-mail met het bedrijfslogo ontvangen met de tekst: ‘Verplichte maatregelen om de kans op besmetting binnen ons bedrijf te verkleinen.’ En dan een link of een bijlage naar de maatregelen. Hoeveel procent van de medewerkers gaat deze kwaadaardige mail openen en daarmee de hackers toegang geven tot het computernetwerk? Waarschijnlijk trappen meer dan genoeg mensen hierin.

Lees hier verder over phishingaanvallen die inspelen op de aandacht voor het coronavirus.

13 softwareaanbiedingen voor thuiswerken

Over de hele wereld adviseren overheden mensen om thuis te werken en als reactie daarop hebben verschillende softwareleveranciers hun aanbod aangepast om bedrijven tijdens deze onzekere tijd te helpen. Met dit in ons achterhoofd hebben we een lijst samengesteld met softwareproducten die thuiswerken vergemakkelijken en waarvan de prijs of het aanbod is veranderd als gevolg van het coronavirus, schrijft Quirine Storm van Leeuwen in haar artikel.

Lees hier verder over de 13 sotwareaanbiedingen voor thuiswerken die Capterra op een rijtje heeft gezet.

10 vragen om een coronavirus noodplan op te zetten

Aan het begin van het jaar had elk bedrijf nog ambitieuze plannen voor 2020. Maar ruim twee maanden later trekt het nieuwe coronavirus, COVID-19, zijn eigen plan.

Nu deze zeer besmettelijke ziekte zich steeds verder verspreidt zonder dat zeker is wanneer deze pandemie voorbij is, zien HR-afdelingen overal ter wereld zich voor de onmogelijke taak gesteld om een goed evenwicht te vinden tussen de veiligheid van het personeel en een ongestoord verloop van de bedrijfsprocessen. Maar toch moet er snel worden opgetreden: HR-leiders kunnen niet wachten met reageren totdat de crisis zich verder ontwikkelt.

Er is heel veel dat moet gebeuren, maar wij zijn er om te helpen. Om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent als COVID-19 ook jouw bedrijf treft, zijn hier 10 vragen uit de handleiding van Gartner over dit onderwerp, waarvan je je eigen antwoorden kunt opnemen in je coronavirusplan.

Lees hier verder over de 10 vragen die je moet stellen om een noodplan voor het coronavirus op te stellen. 

Terug naar nieuws overzicht
Security