Apple stelt lancering iPhone mogelijk uit ivm coronacrisis

De iPhone 11 Pro

28-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Apple stelt lancering iPhone mogelijk uit ivm coronacrisis

Apple stelt de lancering van nieuwe modellen van de iPhone mogelijk uit in verband met de coronacrisis. De waarde van het aandeel Apple is door het nieuws gedaald.

Sinds 2011 staat deze lancering voor september of oktober op de planning. Het Amerikaanse techbedrijf overweegt dit jaar echter de jaarlijkse lancering van de iPhone uit te stellen met enkele maanden, meldt Nikkei Asian Review op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen.

Overheidsmaatregelen

De mogelijke maatregel houdt verband met maatregelen die in verband met het coronavirus zijn afgekondigd in de Verenigde Staten. Zo moeten inwoners in Silicon Valley, waar Apple's hoofdkantoor is gevestigd, zoveel mogelijk binnenblijven. Werknemers van Apple werken vanuit huis. Dit staat het afronden van Apple's plannen rondom de iPhone naar verluid in de weg.

Kort voor de berichtgeving van Nikkei Asian Review voorspelden analisten van JPMorgan al dat Apple de lancering van de iPhone met één of twee maanden zou uitstellen. Apple wil niet reageren op de berichtgeving.

Terug naar nieuws overzicht