Witold Kepinski - 27 maart 2020

Skoda geeft tips over veilig autorijden tijdens het coronavirus

Skoda geeft tips over veilig autorijden tijdens het coronavirus. Het Tsjechische bedrijf en onderdeel van Volkswagen Group,  geeft een aantal tips hoe dit zo hygiënisch mogelijk kan.

Het belangrijkste is volgens Skoda dat je contact met andere mensen tot een minimum beperkt. "Als je toch ergens naartoe moet met de auto, neem dan een paar simpele maatregelen. In het ideale geval ga je nergens heen. Is het toch noodzakelijk, reis dan bij voorkeur alleen. Maar ook dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Als je samen met iemand in de auto zit, wees er dan zeker van dat deze persoon niet verkouden is of symptomen heeft die gerelateerd zijn aan het coronavirus, zoals problemen met de luchtwegen. Zorg ervoor dat je de gegevens van de andere passagiers hebt, zodat je contact met ze kunt opnemen als je er later achter komt dat je besmet bent. Ga je tanken, maak dan altijd gebruik van de plastic handschoenen die bij het tankstation hangen. Nog beter: zorg dat je er een aantal in je dashboardkastje hebt liggen", aldus Skoda

5 tips voor veilig autorijden tijdens het coronavirus volgens Skoda:

1. Als je met de auto gaat, ga dan alleen

2. Als je niet alleen gaat, bescherm dan jezelf en de passagiers met mondkapjes of -maskers. Zorg ervoor dat je hun contactgegevens hebt.

3. Desinfecteer je auto grondig. Vooral de delen die je vaak aanraakt.

4. Bescherm jezelf en anderen met een mondmasker of -kapje. Misschien zit er een mondkap in de EHBO-doos van de auto.

5. Tank veilig. Gebruik contactloos betalen waar mogelijk.

Lees de hele blog hier.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024