ABN AMRO deelt rekenkracht Dataistic Center in strijd tegen corona

27-03-2020 | door: Witold Kepinski

ABN AMRO deelt rekenkracht Dataistic Center in strijd tegen corona

ABN AMRO draagt bij in de strijd tegen het coronavirus door rekenkracht beschikbaar te stellen voor medisch onderzoek. Sinds kort deelt het Dataistic Center, een initiatief van ABN AMRO en Dell Technologies, zijn rekenkracht via het platform Folding@Home.

Folding@Home is een project dat onderzoek doet naar ziektes en medicijnen. Hiervoor zijn enorm veel computerberekeningen nodig. Om deze uit te kunnen voeren, heeft Folding@Home een platform opgezet waar andere partijen rekenkracht kunnen inbrengen. “Door onze rekenkracht te delen, hopen wij er mede voor te zorgen dat COVID-19 en andere ziektes zo snel mogelijk beheerst worden,” zegt Micha Rentier, hoofd van het Technology Lab van ABN AMRO.

De krachten bundelen

De huidige coronapandemie stelt de samenleving voor een enorme uitdaging. Gedreven door haar purpose, Banking for better, for generations to come, zoekt ABN AMRO naar manieren om bij te dragen aan de strijd tegen COVID 19. Micha Rentier: “Meedoen aan Folding@Home is een goed begin, maar ook andere onderzoekers – bijvoorbeeld datawetenschappers, virologen en artsen – kunnen baat hebben bij ons Dataistic Center.”

Daarom reikt ABN AMRO een helpende hand aan alle wetenschappers die vechten tegen COVID-19. Kan uw onderzoeksproject steun gebruiken in de vorm van rekenkracht, analyse of hulp bij het opzetten van dataonderzoek? Laat het dan weten via dataistic.center@nl.abnamro.com.

Maatschappelijke impact en samenwerking

Het Dataistic Center is een uniek initiatief voor dataonderzoek met maatschappelijke doelen. Sinds de oprichting in januari 2019 ontwikkelt het centrum nieuwe waardevolle en impactvolle samenwerkingen.

Momenteel helpt het lab diverse universiteiten, medische instellingen en goede doelen met hun datagerichte onderzoek en experimenten. Eerder werkte het Dataistic Center al samen met het Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker. Het kostte voorheen veel tijd om een patiënt te analyseren, diagnosticeren en een behandelingsaanpak te kiezen, en dankzij deze samenwerking is die tijd nu sterk verkort. Het Dataistic Center stelde hiervoor geavanceerde IT-oplossingen en expertise op het vlak van dataonderzoek beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht