Axians versnelt uitbreiding datacenter capaciteit naar multicloud platform

27-03-2020 | door: Witold Kepinski

Axians versnelt uitbreiding datacenter capaciteit naar multicloud platform

Axians versnelt de uitbreiding van datacenter capaciteit voor publieke organisaties naar een multicloud platform. Momenteel werkten veel mensen door het coronavirus zoveel mogelijk thuis, draaien ziekenhuizen op maximale capaciteit, verwerken gemeentes duizenden nieuwe aanvragen en ontvangen veel kinderen digitaal hun onderwijs, zoals met Google Class. Dit vraagt volgens Axians om een versnelde digitalisering van onze IT-omgevingen, om te verzekeren dat al die informatie toegankelijk blijft in deze uitzonderlijke situatie. Dit legt echter een grote druk op de vraag en flexibiliteit van de IT-capaciteit bij organisaties.

Edwin Kanis, Manager Marketing & Innovation bij Axians vertelt: "Omdat flexibiliteit al langere tijd van steeds groter belang was voor de IT-infrastructuur van organisaties heeft Axians GAIA ontwikkelt. GAIA is een next-generation infrastructuur op basis van automation en orchestration. Onderdeel van GAIA is het CloudSimple concept. Middels CloudSimple koppelt Axians samen met VMware, Cisco en Microsoft datacenters en publieke Cloud-omgevingen aan elkaar tot één flexibele en snel uit te breiden Multicloud omgeving. Dit stelt je organisatie in staat om datacenter-capaciteit binnen vier weken uit te breiden. De Multicloud omgeving biedt de kracht van Microsoft Azure en de wendbaarheid van VMware. Een ijzersterke combinatie om de flexibiliteit van je ICT-infrastructuur te vergroten. Door deze nieuwe samenwerking durft Axians met trots te stellen dat wij de snelste Multicloud aanbieder van Nederland zijn. CloudSimple helpt organisaties hun datacenter en infrastructuur overzichtelijk te consolideren op basis van o.a. vCenter, NSX-T en/of ACI."

Kanis vervolgt: "Door de overzichtelijke aanpak van Axians breiden wij binnen vier weken de datacenter capaciteit uit. Dit doen wij door bijvoorbeeld met een schaalbare 3 node cluster met 45TB storage, 108 cores en 1,5TB memory inclusief VMware licenties, tegen een maandelijkse fee van ongeveer €10.000,-. Een dergelijke fysieke uitbreiding kost al snel acht weken in een datacenter. Met CloudSimple kunnen we dit nagenoeg real-time activeren, wat het opschalen van de capaciteit enorm bevordert. Al met al een enorme tijdswinst op het gebied van implementatie. Waar gewenst is het zelfs mogelijk een PKI-overheid gecertificeerde Cloud-omgeving af te nemen bij Axians. Ook dit is een nieuwe en unieke publieke dienstverlening in samenwerking met één van de grote certificering organisaties in Nederland."

Vijf stappen naar een versnelde uitbreiding volgens Axians:

Ontwerp van een solide fundament van de Microsoft Azure landingszone;
Realisatie van de onderliggende connectiviteit via VPN of ExpressRoute;
Activatie, inrichting en verbinding CloudSimple met het VMware landschap;
Security inrichting en toetsing aan het beleid van de organisatie;
Overdracht beheerorganisatie en/of conversie naar een managed service.

Kanis: "Samengevat biedt Axians publieke organisaties de mogelijkheid hun datacenter in vier weken tijd uit te breiden door de kracht van Microsoft Azure en VMware te combineren tot een simpel en flexibel platform, GAIA CloudSimple."

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud