Juniper-dochter Mist Systems levert met nieuwe dienst netwerkinzichten

25-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Juniper-dochter Mist Systems levert met nieuwe dienst netwerkinzichten

Mist Systems, een dochteronderneming van Juniper Networks, introduceert Mist Premium Analytics. Bedrijven krijgen met deze dienst de beschikking over zakelijke en netwerkinzichten. Hiermee kunnen ze tegemoet komen aan de steeds hogere eisen die aan digitale bedrijfsvoering worden gesteld.

Mist Premium Analytics vormt een aanvulling op de reeds beschikbare abonnementsdiensten van Mist voor draadloze en vaste netwerken, de analyse van locatiegegevens en de AI-engine Marvis. De nieuwe dienst maakt het eenvoudiger om informatie over heterogene netwerken, de beveiliging en bedrijfslocaties te verzamelen en om te zetten in praktisch toepasbare inzichten. Dit helpt ondernemingen met het verbeteren van de capaciteitsplanning, gebruikservaringen en bedrijfsresultaten.

Informatie omzetten in toepasbare inzichten

“Het verwerven van integraal inzicht in het netwerkgedrag, de beveiliging en bezoekerspatronen is traditioneel een even complexe als kostbare aangelegenheid. Dat is te wijten aan ongelijksoortige systemen, geïsoleerde technologie-eilandjes en het ontbreken van een overkoepelende intelligence-engine die alle stukjes van de puzzel samenbrengt”, zegt Sudheer Matta, vice president Products bij Juniper Mist. “Met Mist Premium Analytics maken we een einde aan dit probleem door de informatie uit diverse systemen op te halen en om te zetten in praktisch toepasbare inzichten. Dit draagt bij aan een betere zakelijke en IT-besluitvorming.”

Mist Premium Analytics biedt bedrijven inzicht in de netwerkprestaties en de gebruikservaring op alle endpoints. Dit maakt een proactieve capaciteitsplanning voor heterogene netwerken mogelijk. Organisaties kunnen met de dienst ook sneller en eenvoudiger gegevens over netwerkoplossingen van verschillende leveranciers met elkaar combineren. Mist Premium Analytics maakt alle data inzichtelijk via dashboards en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Dit ontziet business intelligence-teams die reeds worden overstelpt met verzoeken om inzichten uit data te destilleren.

De dienst stelt organisaties in staat om:

  • inzicht te verkrijgen in de prestaties van het wide area network (WAN) in filialen/winkelvestigingen en de Quality of Experience (QoE) voor verbindingen en applicaties.
  • inzicht te verkrijgen in het gebruikspatroon voor draadloze netwerken om trends te kunnen voorspellen en tegemoet te komen aan de veranderende eisen, zoals de snel groeiende behoefte aan bandbreedte en toenemende hoeveelheid clients.
  • data over een Mist-netwerk te vergelijken met gegevens van externe leveranciers.
  • integraal inzicht verwerven in de prestaties van heterogene netwerken.

Analyses van de klanteninteractie

De locatiediensten van Mist kunnen standalone of in combinatie met locatietechnologieën van partners van Mist worden ingezet. Organisaties die Juniper Mist gebruiken kunnen dankzij maatwerkrapportages en -analyses op basis van contextuele informatie over winkel- en bedrijfslocaties meer inzicht verwerven in het gedrag van werknemers, winkelbezoekers en gasten, workflows en bedrijfsprocessen.

Praktische toepassingen zijn onder meer:

  • de interactie met winkelbezoekers aanpassen ter verbetering van de klantervaring en omzet.
  • inzicht verwerven in de looppattronen van klanten.
  • de inzet van verkoopvertegenwoordigers optimaliseren op basis van historische trends in bezoeker-/gastpatronen.
  • workflows in productiefaciliteiten stroomlijnen.
  • inzicht verwerven in de return on marketing in retailomgevingen.
  • het ruimteverbruik door werknemers binnen gebouwen en campusomgevingen analyseren.

Mist Premium Analytics biedt zowel mogelijkheden voor netwerkanalyse als functionaliteit voor het analyseren van de interactie met klanten. Zakelijke en IT-teams kunnen op die manier meer inzichten opdoen. De dienst is in staat om tot een jaar aan data te analyseren en voorziet in volledig aanpasbare query’s en rapportage.

Beschikbaarheid

Mist Premium Analytics is vanaf 1 april verkrijgbaar via het netwerk van value added resellers en managed service providers van Mist.

Terug naar nieuws overzicht
Security