T-Systems en Aryaka pakken connectiviteitsproblemen aan bij NTS-Group

25-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

T-Systems en Aryaka pakken connectiviteitsproblemen aan bij NTS-Group

Bij NTS Group, toeleverancier van industriële apparatuur aan hightech OEMs, belemmerde de bestaande netwerkverbinding het opzetten van een virtueel technisch team met specialisten uit Eindhoven en Singapore. T-Systems en Aryaka zijn erin geslaagd middels een proof-of-value-aanpak een snelle oplossing voor de NTS-Group te ontwerpen. Deze oplossing lost de wereldwijde netwerk- en connectiviteitsproblemen doelgericht op.

Op dit moment ondervinden organisaties vaak beperkingen in hun bestaande netwerkinfrastructuur die de implementatie van een cloudtransformatie en virtuele internationale samenwerking in de weg staan. Om deze problemen doelgericht op te lossen is T-Systems vorig jaar een samenwerking met Aryaka aangegaan voor het leveren van hun SD-WAN dienstverlening. Met de technologie van Aryaka wordt gebruik gemaakt van een eigen backbone. Naast het optimaliseren van de bestaande situatie kan T-Systems hiermee ook een snellere cloudtransformatie realiseren voor nieuwe en tijdelijke locaties van haar klanten.

Succesvolle toepassing

Met deze aanpak zijn inmiddels succesvolle oplossingen gerealiseerd. Zo bestond bij NTS de noodzaak om snel met specialisten uit Eindhoven en Singapore een virtueel technisch team te vormen. De bestaande netwerkverbinding belemmerde het gebruik van interactieve applicaties vanuit Singapore. De applicaties draaien in een Nederlands datacenter.

"Om de connectie tussen de technische teams mogelijk te maken realiseerden wij binnen vijf dagen een snelle en betrouwbare verbinding zonder merkbare vertraging over de afstand Nederland-Singapore", aldus Vikash Ramnewash, Director Telecommunicatie services en security bij T-Systems Nederland. Marcel Diemont, Corporate IT Manager & Security Officer van NTS: "Door de Aryaka-oplossing die T-Systems ons bood, hebben we de performance van een bedrijfskritische applicatie sterk verbeterd en de basis gelegd voor een wereldwijde ontsluiting van onze applicaties in de cloud."

Proof-of-value

Het project voor NTS is een voorbeeld van de zogenaamde proof-of-value-aanpak die T-Systems en Aryaka ontwikkelden. Klanten krijgen hiermee binnen twee weken een werkbare oplossing. De aanpak bestaat uit een probleemanalyse voor de business en het netwerk, een definitie van de resultaten, een specifieke aanpak op locatie, een testperiode en een evaluatie van de resultaten. De klant kan vervolgens van de technologie gebruikmaken via een abonnementsvorm, zonder onnodige uitgaven te hoeven doen aan dure apparatuur.

Terug naar nieuws overzicht