Diamanti opent Europees kantoor in Amsterdam

25-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Diamanti opent Europees kantoor in Amsterdam

Het Amerikaanse Diamanti opent een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas (Strawinskylaan 4117). Het bedrijf stelt Erikjan Franssen aan als Vice President EMEA. Franssen was hij in soortgelijke internationale managementfuncties werkzaam bij Micro Focus en daarvoor bij de softwaredivisie van HPE.

Diamanti levert een Kubernetesplatform met geïntegreerde processorcapaciteit, netwerk- en storagevoorziening, gecombineerd met een I/O versnellingstechnologie. Dit platform stelt bedrijven in staat het adoptieproces van Kubernetes te versnellen en gelijktijdig garanties af te geven als het gaat om de prestaties en de beveiliging van in productie genomen applicaties.

Vanuit het Amsterdamse kantoor wil Diamanti voortbouwen op het succesvolle project uitgevoerd voor de Italiaanse grootbank Intesa Sanpaolo. Bij die bankorganisatie is in 2018 een digitaal transformatietraject van start gegaan met als doel 3.000 verouderde applicaties onder een monolitische architectuur om te zetten naar een moderne en veilige microservices architectuur. Gebaseerd op open source Kubernetes-containertechnologie en draaiende op servers onder Red Hat OpenShift.

Richtlijnen en regelgeving

Recent onderzoek van SumoLogic toont aan dat Europese IT-organisaties in de pas lopen met de rest van de wereld als het gaat om de acceptatie van Kubernetes. Het uitrollen van deze op open source technologie gebaseerde applicaties blijkt echter een stuk complexer te zijn vanwege de privacy-richtlijnen en regelgeving rondom datagebruik. Veel bedrijven willen Kubernetes ook in hun on-premise omgeving toepassen met alle binnen de organisaties geldende eisen ten aanzien van beveiliging en beschikbaarheid.

Het belasten van een IT-infrastructuur met een cloud native en duurzame operationele werklast stelt IT-afdelingen voor uitdagingen. De relatie met de infrastructurele laag (netwerk en storage) maakt de invoering op grote schaal van in containers verpakte software heel complex, zowel vanuit managementperspectief als vanuit beveiligingsoverwegingen. De complexiteit neemt toe, nu bedrijven Kubernetes-technologie uitproberen in hun voornamelijk gevirtualiseerde server-landschap. Vanwege de virtuele ’overhead’ dreigen applicaties traag te worden; een onwenselijke consequentie in onze real-time samenleving.

Bekijk het video interview met Erikjan Fransen.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud