Stappen voor Maxima Medisch Centrum

Reninca van der Linden, Expertum

24-03-2020 | door: Redactie

Stappen voor Maxima Medisch Centrum

Bedrijven en inwoners van Brainport stimuleren sportief te bewegen en tegelijkertijd zorgmedewerkers belonen voor hun inzetDat is de missie die ‘Its My Life’ zich ten doel heeft gesteld en daarbij de medewerking krijgt van zowel profit als non-profit organisaties in de Brainport-regio. Vanaf nu kunnen alle inwoners Fitcoins verdienen door sportief te bewegen en deze Fitcoins doneren aan medewerkers in de vitale beroepen die momenteel hard aan het werk zijn de gevolgen van de Corona-crisis in te dammen. Niet klappen, maar stappen. De zorgmedewerkers van het Maxima Medisch Centrum is de eerste doelgroep die op deze manier beloond wordt voor hun buitengewone inspanningen.

Virtuele munt als beloning voor sport en bewegen

Wetenschappers drukken ons op het hart vooral nu fysiek in beweging te blijven, omdat bewegen de weerstand verhoogt en het immuunsysteem versterkt. Nu veel Nederlanders, zowel kinderen als volwassenen, noodgedwongen thuiswerken en sportclubs en fitnesscentra gesloten zijn, is het extra moeilijk aan dit advies tegemoet te komen.

Om zoveel mogelijk inwoners van de Brainport-regio toch te stimuleren in beweging te komen en te blijven, heeft It’s My Life in samenwerking met lokale bedrijven, software multinational SAP en Expertum Consulting besloten de It’s My Life-app open te stellen voor álle bewoners en bedrijven in de regio. Via de It’s My Life-app kunnen deelnemers Fitcoins sparen met hun smartphone. Elke 1000 stappen wordt beloond met 1 Fitcoin. De gespaarde Fitcoins kunnen vervolgens worden gedoneerd aan medewerkers van zogenaamde vitale beroepen.

Als eerste actie kunnen deelnemers hun Fitcoins doneren aan medewerkers van het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven, waardoor zorgmedewerkers op een passend moment naar een leuke voorstelling in het Eindhovense Parktheater kunnen gaan. De initiatiefnemers proberen hiermee enerzijds inwoners in beweging te brengen en anderzijds de medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken.

Weerstand opbouwen

Naast bewegen, zijn ook gezonde voeding, ontspanning en goed slapen belangrijk om weerstand op te bouwen tegen het Corona-virus, waardoor de effecten van het virus zo veel mogelijk worden beperkt. Verschillende maatschappelijke partners waaronder Jumbo Supermarkten, Werkatleet, Purpose Worx, Monkey Moves en Dr. Goodfood hebben inmiddels toegezegd de deelnemers via de app van tips en tools te voorzien om dat zo makkelijk mogelijk te realiseren. Verder hebben ook landelijke experts Dr; Heidi Stiegelis (mentale gezondheid, gedragskunde bij voeding) en Drs. Richard de Leth (geneeskunde, leefstijl) hun medewerking toegezegd. Zij zullen via de app de inwoners laagdrempelig voorzien van wetenschappelijk onderbouwde preventieve adviezen en hulp. Inwoners, bedrijven en aanbieders in de Brainport-regio die mee willen doen, kunnen zich registreren via deze website.

Voorbeeld voor de rest van Nederland

De aanpak in de regio kan zich verheugen in belangstelling van andere steden en gemeenten. Zo worden er momenteel ook gesprekken gevoerd voor vergelijkbare initiatieven in ’s-Hertogenbosch, Regio Rijnmond, Apeldoorn en Nijmegen.

“In deze onrustige tijden is het heel mooi om te zien dat de maatschappij letterlijk opstaat voor de mensen die het allerbelangrijkste werk doen voor ons allemaal. Vanuit dit initiatief kunnen wij (Expertum) ItsMyLife ondersteunen iets extra’s te doen voor deze groep helden, namelijk de zorgverleners. En daar zijn we trots op!”, aldus Reninca van der Linden (foto), Director van Expertum.

Terug naar nieuws overzicht