Gemeente Eindhoven kiest Liquit voor het Nieuwe Werken
24-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Gemeente Eindhoven kiest Liquit voor het Nieuwe Werken

Gemeente Eindhoven schakelt Liquit in voor de volgende stappen richting flexibel werken. In samenwerking met partner UBM Global en IT Value helpt Liquit Gemeente Eindhoven bij de overstap naar van een traditionele workspacemanagementoplossing naar een flexibele, moderne werkplek op basis van Microsoft365 en Liquit Workspace. Deze overstap stelt de gemeente en diens werknemers in staat vanaf iedere locatie hun werk uit te voeren.

Het Nieuwe Werken is een steeds groter speerpunt voor gemeenten. In Eindhoven had men behoefte aan een IT-oplossing die iedere gebruiker de mogelijkheid geeft te werken op de locatie en met het apparaat van zijn of haar keuze. Zo’n maatwerkoplossing moet tegelijkertijd wel veilig, gebruiksvriendelijk en flexibel zijn. Om deze overstap mogelijk te maken werd een aantal oplossingen bekeken, waarna Liquit uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

Flexibele oplossing

“Liquit biedt een uiterst flexibele oplossing,” zegt Pierre van den Heuvel, programmamanager IT bij de Gemeente Eindhoven. “Door gebruik te maken van de oplossingen van Liquit in combinatie met onze nieuwe Office365-omgeving, kunnen we scenario’s voor vrijwel iedere situatie opzetten. Dat betekent dat iedere gebruiker op basis van zijn locatie of device de beschikking heeft over de juiste tools om zijn werk optimaal te kunnen doen. Zonder dat de eindgebruiker zich druk hoeft te maken over welke inlog hij waar nodig heeft - dat regelt de oplossing van Liquit op de achtergrond.”

De geïmplementeerde oplossing bestaat uit een combinatie van Windows 10 met O365 die integreert met Liquit, waarbij Liquit met slimme iconen zorgdraagt voor de optimale gebruiksomgeving voor de medewerkers. Iedere eindgebruiker krijgt de beschikking over een nieuwe laptop die wordt ingericht met Microsoft Autopilot en Intune en wordt geconfigureerd met Liquit Workspace.

Pilot afgerond

Een eerste pilot met honderd gebruikers is inmiddels afgerond; vanaf april stapt geleidelijk aan de rest van de organisatie over. Nieuwe gebruikers worden volledig geautomatiseerd ontzorgd bij het uitrollen, updaten en starten van applicaties. Ook instellingen worden centraal geregeld en flexibel uitgerold, zonder dat gebruikers daar hinder van ondervinden.

Pierre van den Heuvel, programmamanager IT Gemeente Eindhoven: “Liquit is een innovatieve partij die niet alleen een flexibele oplossing biedt, maar ook flexibel is in de samenwerking. Ze zoeken zelf binnen hun markt naar innovatieve partijen om mee samen te werken. Dat betekent dat wanneer ik een integratie zoek met een nieuwe oplossing, ik niet hoef te wachten tot Liquit zich daarop aangesloten heeft. Vaak hebben ze het voorwerk al gedaan voor ik wist dat ik het überhaupt nodig had.”

Peter Hermeling, medeoprichter Liquit: “De Gemeente Eindhoven is één van de vijf grootste gemeenten van Nederland en denkt, zoals past bij die positie, ook op IT-vlak vaak vooruit. Het is voor Liquit een enorm compliment dat zo’n innovatieve gemeente kiest voor onze oplossing om te kunnen innoveren.”

Terug naar nieuws overzicht