Witold Kepinski - 21 maart 2020

MediaMarkt past openingstijden aan en ziet sterke vraag naar thuiswerk oplossingen

MediaMarkt Nederland heeft zijn openingstijden aangepast. Het bedrijf ziet sinds de uitbraak van het coronavirus een sterke vraag naar thuiswerk oplossingen en keuken apparatuur. 

Er gelden aangepaste openingstijden voor alle 50 MediaMarkt-winkels. De winkels zijn open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur; en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Verder is het door deze extra maatregelen mogelijk dat klanten wat langer moet wachten bij de kassa’s en /of (klanten)serviceafdeling.

In trek zijn thuiswerk- en keuken gerelateerde producten, zoals monitoren, toetsenborden en broodmachines. In het magazijn is er nog voldoende voorraad aldus MediaMarkt.

Uitdagende situatie

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn-winkels, heeft inmiddels de vooruitzichten voor het lopende boekjaar aangepast: "Gezien de huidige ontwikkeling in verband met het coronavirus (COVID-19), is de situatie in veel van de kernmarkten van MediaMarkt Saturn uitdagend".

De MediaMarkt en Saturn winkels in Oostenrijk, Zwitserland, België, Italië, Spanje, Polen, Luxemburg en in Duitsland zijn voorlopig gesloten in verband met het coronavirus.