Overleg tussen VNG, Ministerie van SZW, Centric, PinkRoccade en WiGo4it
21-03-2020 | door: Witold Kepinski

Overleg tussen VNG, Ministerie van SZW, Centric, PinkRoccade en WiGo4it

Onlangs kondigde het kabinet een pakket noodmaatregelen aan om banen te behouden en de Nederlandse economie te ondersteunen. Dit pakket van maatregelen dient komende periode in een hoog tempo georganiseerd en uitgevoerd te worden, zo meldt Centric op zijn website.

De dienstverlener meldt dat er een overleg is geweest tussen de VNG, het Ministerie van SZW, Centric, PinkRoccade en WiGo4it. "Om gemeenten daarbij te helpen, is op verzoek van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op 18 maart overleg geweest met diverse betrokken partijen om deze maatregelen te bespreken. Net als alle betrokkenen stellen wij graag onze kennis, capaciteit en software beschikbaar om gemeenten te ondersteunen bij de dienstverlening aan hun burgers", aldus Centric.

Ondersteuning van vitale overheidsprocessen

Centric meldt verder: "De input van de verschillende partijen wordt op dit moment uitgewerkt om zo te bepalen welke hulp we gemeenten op korte termijn kunnen bieden. De focus ligt vooral op ondersteuning van vitale processen en aanpassing van de software die nodig is om het noodpakket uit te voeren."

Terug naar nieuws overzicht