Witold Kepinski - 20 maart 2020

Huawei weet sterk te groeien in markt voor enterprise storage

Huawei weet sterk te groeien in markt voor enterprise storage image

Volgens de Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker van onderzoeksbureau IDC daalden de wereldwijde uitgaven aan externe OEM-opslagsystemen voor bedrijven jaar op jaar met 0,1% tot 7,9 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2019 ( 4Q19).

De totale hoeveelheid externe OEM storage capaciteit afzet steeg jaar op jaar met 9,4% tot 21,2 exabytes tijdens het kwartaal. De inkomsten gegenereerd door ODM partijen die rechtstreeks aan hyperscale datacenters verkochten, groeiden met 38,2% jaar op jaar tot 6,5 miljard dollar in 4Q19, terwijl de capaciteit die werd verscheept met 64,5% jaar op jaar steeg tot 70,8 exabytes. De totale capaciteit van de zendingen voor de markt (externe OEM + ODM Direct + servergebaseerde opslag) groeide met 30,8% tot 120,2 exabytes.

"De externe OEM-markt bleef dit kwartaal nagenoeg vlak, terwijl ODM Direct de sterkste groei in vijf kwartalen realiseerde", zegt Paul Maguranis , senior research analist, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "ODM's zagen dit kwartaal een dubbelcijferige groei op jaarbasis voor de omzet, eenheden en verzonden capaciteit en waren goed voor 58,9% van de verzonden capaciteit voor de hele opslagmarkt, tegenover 46,8% deze keer vorig jaar.

Dell Technologies was tijdens het kwartaal de grootste leverancier van externe opslagsystemen voor bedrijven, goed voor 27,6% van de wereldwijde omzet. HPE / New H3C Group en IBM stonden op de tweede plaats met een omzetaandeel van respectievelijk 10,1% en 9,1%. NetApp en Huawei (28,2 procent omzetgroei) veroverden de vierde en vijfde positie met marktaandelen van respectievelijk 8,9% en 7,8%, waarmee Hitachi en Pure Storage uit de top 5 kwamen.

Hoogtepunten van Flash-gebaseerde opslagsystemen

De totale All Flash Array (AFA) -markt genereerde in het kwartaal 3,23 miljard dollar aan inkomsten, een stijging van 8,4% op jaarbasis. De markt van Hybrid Flash Array (HFA) was iets meer dan 3,04 miljard dollar aan inkomsten waard, een daling van 2,8% ten opzichte van 4Q18.

Hoogtepunten van het regionale externe opslagsysteem

Op geografische basis groeide Japan de snelste van elke regio, een stijging van 13,1% op jaarbasis in 4Q19. Azië / Pacific (exclusief Japan) kende ook een groei met dubbele cijfers (10,8%), aangevoerd door China's groei van 14,6% op jaarbasis. Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Amerika daalden beide jaar op jaar met 4,2%