Huawei weet sterk te groeien in markt voor enterprise storage

20-03-2020 | door: Witold Kepinski

Huawei weet sterk te groeien in markt voor enterprise storage

Volgens de Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker van onderzoeksbureau IDC daalden de wereldwijde uitgaven aan externe OEM-opslagsystemen voor bedrijven jaar op jaar met 0,1% tot 7,9 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2019 ( 4Q19).

De totale hoeveelheid externe OEM storage capaciteit afzet steeg jaar op jaar met 9,4% tot 21,2 exabytes tijdens het kwartaal. De inkomsten gegenereerd door ODM partijen die rechtstreeks aan hyperscale datacenters verkochten, groeiden met 38,2% jaar op jaar tot 6,5 miljard dollar in 4Q19, terwijl de capaciteit die werd verscheept met 64,5% jaar op jaar steeg tot 70,8 exabytes. De totale capaciteit van de zendingen voor de markt (externe OEM + ODM Direct + servergebaseerde opslag) groeide met 30,8% tot 120,2 exabytes.

"De externe OEM-markt bleef dit kwartaal nagenoeg vlak, terwijl ODM Direct de sterkste groei in vijf kwartalen realiseerde", zegt Paul Maguranis , senior research analist, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "ODM's zagen dit kwartaal een dubbelcijferige groei op jaarbasis voor de omzet, eenheden en verzonden capaciteit en waren goed voor 58,9% van de verzonden capaciteit voor de hele opslagmarkt, tegenover 46,8% deze keer vorig jaar.

Dell Technologies was tijdens het kwartaal de grootste leverancier van externe opslagsystemen voor bedrijven, goed voor 27,6% van de wereldwijde omzet. HPE / New H3C Group en IBM stonden op de tweede plaats met een omzetaandeel van respectievelijk 10,1% en 9,1%. NetApp en Huawei (28,2 procent omzetgroei) veroverden de vierde en vijfde positie met marktaandelen van respectievelijk 8,9% en 7,8%, waarmee Hitachi en Pure Storage uit de top 5 kwamen.

Hoogtepunten van Flash-gebaseerde opslagsystemen

De totale All Flash Array (AFA) -markt genereerde in het kwartaal 3,23 miljard dollar aan inkomsten, een stijging van 8,4% op jaarbasis. De markt van Hybrid Flash Array (HFA) was iets meer dan 3,04 miljard dollar aan inkomsten waard, een daling van 2,8% ten opzichte van 4Q18.

Hoogtepunten van het regionale externe opslagsysteem

Op geografische basis groeide Japan de snelste van elke regio, een stijging van 13,1% op jaarbasis in 4Q19. Azië / Pacific (exclusief Japan) kende ook een groei met dubbele cijfers (10,8%), aangevoerd door China's groei van 14,6% op jaarbasis. Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Amerika daalden beide jaar op jaar met 4,2%

Terug naar nieuws overzicht