ACM houdt scherp toezicht tijdens coronacrisis

20-03-2020 | door: Redactie

ACM houdt scherp toezicht tijdens coronacrisis

De ACM houdt scherp toezicht tijdens coronacrisis zo meldt het op zijn site. Vrijwel alle medewerkers werken vanuit huis. De ACM heeft al haar bijeenkomsten geschrapt en zoekt met de deelnemers naar alternatieven om elkaar goed te blijven informeren en zaken te bespreken.

De ACM meldt: "De gevolgen van het coronavirus zijn groot voor mensen en bedrijven. Dit is een uitzonderlijke tijd. De ACM volgt de economische ontwikkelingen op de voet en beantwoordt graag vragen over samenwerking tussen bedrijven om de crisis te bestrijden. Verschillende bedrijven en brancheorganisaties hebben ons al benaderd. Op ACM Consuwijzer staat informatie voor consumenten, bijvoorbeeld over het annuleren van reizen."

Concurrentieregels bieden volgens de ACM veel ruimte om in tijden als deze samen te werken om te voorkomen dat mensen en bedrijven de dupe worden. "Tijdens de coronacrisis geldt uiteraard ook dat bedrijven geen misbruik mogen maken van onzekerheden en schaarste. Dominante bedrijven mogen nog steeds geen excessieve prijsverhogingen doorvoeren. Bedrijven mogen onderling niet afspreken prijzen te verhogen. Misleiding van consumenten is niet toegestaan. Verkopers mogen geen onterechte claims doen. Bedrijven moeten juiste en realistische informatie blijven geven als producten door bijvoorbeeld sluiting van fabrieken later of niet meer geleverd kunnen worden", aldus het ACM.

Terug naar nieuws overzicht