Wouter Hoeffnagel - 19 maart 2020

Trailerfabrikant Broshuis kiest voor Infor

Trailerfabrikant Broshuis zet Infor LN en andere productieoplossingen van Infor om beter in te kunnen spelen op de wensen van zijn klanten, en om zijn veranderde strategie beter te ondersteunen. Broshuis leverde in het verleden voornamelijk trailers op maat en werkte volgens het engineer-to-orderprincipe. Inmiddels werkt het bedrijf via de configure-to-ordermethode om betere aansluiting te vinden met de e-commerceactiviteiten.

Na twintig jaar lang Infor VISUAL te hebben gebruikt, was Broshuis op zoek naar nieuwe functionaliteiten. Het gaat onder meer om een betere en geïntegreerde productieplanning, barcodescanning in het magazijn, meer gestandaardiseerde automatisering en een strakkere logistieke aansturing. Broshuis blijft continu vernieuwen en naar de markt kijken. Het introduceerde een aantal jaren geleden een productconfigurator waarmee klanten een oplegger kunnen configureren. De online tool geeft bovendien direct inzicht in de richtprijzen, wat het keuzeproces vergemakkelijkt. Na de opstart van de geautomatiseerde onderdelenfabriek is met de keuze voor een nieuwe enterprise resource planning (ERP) oplossing een volgende stap gezet naar de opleggerfabriek van de toekomst.

Hybride oplossing voor standbouw- en lijnproductie

Uit de longlist met 15 bedrijven werden vijf bedrijven geselecteerd. Vervolgens werden drie leveranciers uitgenodigd om een demo te geven. Infor werd uiteindelijk gekozen vanwege de uitgebreide branchespecifieke functionaliteiten voor de fabriek en de mogelijkheden van de middleware-oplossing Infor ION. Daarnaast was Infor één van de weinige aanbieders die een hybride oplossing kan leveren die de twee typen productie (standbouw- en lijnproductie) in de fabriek ondersteunt.

Broshuis gebruikt onder andere Infor LN, Infor CloudSuite Configure Price Quote (CPQ), Infor ION, Infor Ming.le en Infor Factory Track om de voorraadcomponenten te beheren en de urenregistratie van Broshuis te automatiseren. De oplossingen helpen de trailerfabrikant de beheerkosten te verlagen door standaardprocessen te gebruiken, met behoud van de kwaliteit van de producten. Daarnaast kan de fabrikant profiteren van verbeterde inzichten in de bedrijfsbrede activiteiten.

Levertijden en voorraden reduceren

“We zien steeds meer robotisering in de trailerbouw, en ook digitalisering en automatisering is onze markt steeds belangrijker geworden,” zegt Sjoerd Dekker, CFO bij Broshuis. Over de overstap naar Infor LN zegt hij: “We zijn ontzettend positief. Wat direct opviel waren de functionaliteiten en integratiemogelijkheden. Ons CPQ-team kan eenvoudig aanbiedingen maken zonder tussenkomst van de technische afdeling, waardoor de doorlooptijden aanzienlijk verkort kunnen worden. Er moet nog veel gefinetuned worden maar uiteindelijk zullen de oplossingen ons helpen de levertijden en voorraden te reduceren. Bovendien zullen de gegevens accurater zijn en kunnen we de betrouwbaarheid van onze planning vergroten.”

“Broshuis is een prachtig bedrijf, met een lange historie. Eigenlijk een parel in de Nederlandse maakindustrie,” aldus Kees van den Houten, country manager Benelux bij Infor. “Wij zijn dan ook trots dat onze innovatieve oplossingen worden ingezet om hun marktpositie in de huidige uitdagende verder uit te breiden.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024