Apple betaalt miljoenen dollars aan VirnetX na patent geschil

18-03-2020 | door: Witold Kepinski

Apple betaalt miljoenen dollars aan VirnetX na patent geschil

Apple betaalt na een juridisch geschil 454 miljoen dollar aan VirnetX voor het schenden van zijn patenten op videoconferentie software. Het juridisch geschil heeft tien jaar geduurd.

VirnetX is een bedrijf dat vooral geld verdient met het licenseren van patenten. Apple zou inbreuk hebben gemaakt op de patenten van VirnetX voor producten als FaceTime en iMessage.

VirnetX meldt in een verklaring: "VirnetX, een internetbeveiligingssoftware- en technologiebedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het een betaling van $ 454.033.859,87 heeft ontvangen, wat het eerder aangekondigde oordeel met interesse in de VirnetX Inc. v vertegenwoordigt. Apple case, 6: 10-cv-00417."

Lees meer details over de tienjarige rechtszaak hier.

Het zijn prijzige dagen voor Apple. De Franse antimededingingswaakhond Autorité de la Concurrence legde eerder Apple, Ingram Micro en Tech Data boetes op wegens machtsmisbruik en het inperken van de concurrentie. Apple krijgt een boete van 1,1 miljard euro opgelegd, Ingram Micro van 62 miljoen euro en Tech Data van 76 miljoen euro.

Apple heeft verder last van het coronavirus. De leverancier verkocht in februari 2020 minder dan een half miljoen iPhones in China. Door het coronavirus is de vraag naar smartphones gehalveerd, zo blijkt uit gegevens van de China Academy of Information and Communications Technology (CAICT).

Terug naar nieuws overzicht