Cogent Communications installeert core backbone-routers in maincubes FRA01 datacenter
17-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Cogent Communications installeert core backbone-routers in maincubes FRA01 datacenter

De core backbone-routers van Cogent Communications, één van ’s werelds grootste Tier 1 optische IP-netwerkexploitanten, zijn geïnstalleerd in het maincubes FRA01 datacenter in Frankfurt. Cogent voegt hiermee het maincubes FRA01 datacenter toe aan zijn wereldwijde Tier 1-netwerk om de eigen netwerkdekking in enterpriseniveau datacenters die gevestigd zijn op dit wereldwijde internetknooppunt verder uit te breiden.

De uitbreiding van netwerkbeschikbaarheid in de Meet-Me-Rooms (MMR’s) in het maincubes FRA01 datacenter is bedoeld om de netwerkkeuze, routeringsflexibiliteit en kostenefficiëntie verder te verbeteren voor organisaties die hun IT-infrastructuren in het maincubes FRA01 colocatie datacenter in Frankfurt onderbrengen. In het datacenter van maincubes in Frankfurt hebben CSP’s, MSP’s, storage bedrijven en een verscheidenheid aan high-profile klanten hun IT-infrastructuren ondergebracht, waaronder DAX-genoteerde bedrijven en bekende organisaties die actief zijn in de auto- en telecommunicatiesector.

De toevoeging van Cogent aan het ecosysteem van netwerkproviders in maincubes FRA01 biedt colocatie klanten meer netwerkmogelijkheden met een wereldwijd bereik. Cogent’s Tier 1 netwerk strekt zich uit over 205 markten in 45 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Colocatie datacenters Europa

maincubes FRA01 is een datacenter met een oppervlakte van 4.200 vierkante meter. Het biedt een beveiligde en carrier-neutrale colocatie infrastructuur met een hoge dichtheid qua aanwezige carriers en een volledig redundant stroomontwerp. Door de beveiligde en redundante architectuur biedt het bedrijf 100% uptime SLA’s. Het eigen ‘secureexchange’ interconnectieplatform van maincubes biedt colocatie klanten middels cloud onramps toegang tot publieke cloud providers. Het datacenter is middels onafhankelijke audits door TÜV getest en gecertificeerd voor onder andere DIN EN50600, ISO/IEC 27001:2013 en ISAE 3402.

De toevoeging van de nieuwe Cogent netwerk PoP aan het netwerkaanbod in maincubes FRA01 bouwt voort op de enterprise georiënteerde focus van maincubes als het gaat om de beschikbare connectiviteit. Onder de merknaam secureexchange, het eigen interconnectie platform van maincubes, stelt de colocatie aanbieder klanten in staat om dedicated private verbindingen met publieke cloud providers te realiseren en vanuit de datacenters in Frankfurt en Amsterdam verbinding te maken met meer dan 220 datacenters wereldwijd.

Veilig, redundant en compliant

“Als Europese ontwerper en operator van colocatie datacenters, zijn wij gefocust op het aanbieden van veilige, redundante en compliant datacenteromgevingen met zeer uitgebreide connectiviteitsopties,” zegt Albrecht Kraas, Chief Technology Officer (CTO) van maincubes. “Ook ons eigen connectiviteitplatform, gericht op het verbeteren van de interconnectiviteit-mogelijkheden voor onze klanten, is daar een mooi voorbeeld van. Dit maakt onze datacenters in Amsterdam en Frankfurt echt enterprise-grade. Door de nieuwe netwerk PoP in maincubes FRA01, helpt Cogent ons om de connectiviteit van maincubes en de totale waardepropositie op deze locatie in de metropoolregio Frankfurt verder uit te bouwen. Wij waarderen het vertrouwen van Cogent in de enterprise-grade kwaliteit van onze datacenters en we kijken ernaar uit om Cogent op te nemen in ons netwerkaanbod.”

maincubes plant de bouw van een nieuw greenfield datacenter (maincubes FRA02) in het Frankfurt Rijn-Maingebied. Dit nieuwe colocatie datacenter krijgt een duurzame en modulaire architectuur, welke flexibel kan voldoen aan aangepaste klanteisen als het gaat om de gewenste stroomvoorziening en klimaatbeheersing.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters