Acronis benoemt René Bonvanie tot bestuursvoorzitter

René Bonvanie

17-03-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Acronis benoemt René Bonvanie tot bestuursvoorzitter

Cyberprotectiebedrijf Acronis heeft René Bonvanie benoemd tot bestuursvoorzitter. René Bonvanie, die al sinds 2014 lid is van de raad van bestuur van Acronis, is ook Executive Vice President of Strategic Accounts bij Palo Alto Networks. Als bestuursvoorzitter bij Acronis gaat hij samen met de CEO en het managementteam van Acronis de enterprise-strategie – en uitvoering van het bedrijf verder uitbouwen.

René Bonvanie heeft meer dan 35 jaar ervaring in functies binnen executive management en marketing binnen enterprise-technologiebedrijven en gaf eerder sinds 2009 leiding aan de marketingdivisie van Palo Alto Networks. Hij is bovendien bestuurslid bij Collibra, Guardsquare en Nexthink. Voor Palo Alto Networks bekleedde hij functies op het gebied van executivemarketing bij Business Objects, VERITAS en Oracle.

Acronis is wereldwijd toonaangevend op het gebied van cyberbescherming en biedt SAPAS-oplossingen (Safety, Accessibility, Privacy, Authenticity and Security) met innovatieve back-up, beveiliging, noodherstel en oplossingen voor het synchroniseren en delen van bestanden in hybride cloud omgevingen: lokaal, in de cloud of aan de edge. Met behulp van AI-technologieën en gegevens authenticatie op basis van blockchain technologie beschermt Acronis alle gegevens, toepassingen en systemen in alle omgevingen, waarbij gebruikers volledige controle over hun workload behouden.

In 2019 haalde Acronis met een door Goldman Sachs geleide investeringsronde USD 147 miljoen binnen. Daardoor steeg de waarde van het bedrijf tot ruim boven USD 1 miljard en kon Acronis zijn engineering teams in Singapore, Bulgarije en Arizona uitbreiden, nieuwe datacenters bouwen en de groei continueren, ook door middel van acquisities.

Geholpen door de expertise van René Bonvanie zal Acronis zijn cyberbeschermingsstrategie in de enterprise-sector blijven uitbouwen en ervoor zorgen dat het Zwitsers-Singaporees bedrijf zijn ambitieuze strategische doelen kan realiseren om al zijn klanten #CyberFit te maken.

Bonvanie: “Het concept van cyberbescherming zoals ontwikkeld door Acronis en gevalideerd door techanalisten is een belangrijk element in onze architectuur die ervoor zorgt dat organisaties volledig beschermd zijn in de huidige digitale wereld. Bedrijven, serviceproviders en overheidsinstanties zijn overal ter wereld bezig hun gigantische hoeveelheden aan data te beveiligen en voelen daarbij de druk op hun systemen en werknemers. Acronis levert innovatieve in producten die zorgen voor een volledig schaalbare, makkelijke, efficiënte en veilige cyberbescherming om aan die eisen te voldoen.”

Serguei “SB” Beloussov, oprichter van Acronis en CEO: “De benoeming van René betekent voor Acronis een volgende stap in onze cyber protection-strategie. In zijn functie als bestuursvoorzitter gaat René nauw samenwerken met het executive team om vorm te geven aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor cyberbescherming voor de enterprise-sector. Met René’s ervaring op het gebied van schaalgebonden innovaties kunnen wij gebruiksvriendelijke, efficiënte en veilige cyberbescherming blijven leveren aan klanten van elke mogelijke grootte.”

Terug naar nieuws overzicht
Security