Redactie - 16 maart 2020

Amazon geeft werknemers onbeperkt aantal dagen ziekteverlof

Amazon geeft werknemers onbeperkt aantal dagen ziekteverlof image

Werknemers van Amazon kunnen in de maand maart een onbeperkt aantal dagen ziekteverlof opnemen. De e-commerce gigant wil hiermee de wereldwijde pandemie helpen bestrijden.

De BBC meldt dat veel Amerikaanse werknemers van Amazon per jaar slechts tien verlof hebben, inclusief vakanties en ziekteverlof. Het bedrijf past zijn beleid nu aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. alleen werknemers in quarantaine gebieden voor het COVID-19 virus tijdens hun ziekteverlof doorbetaald krijgen. 

Gezondheid en veiligheid

"De gezondheid en veiligheid van onze werknemers en aannemers wereldwijd blijft onze topprioriteit terwijl de uitdagingen gerelateerde aan COVID-19 aanpakken", schrijft Amazon in een blogpost. "Alle werknemers van Amazon gediagnostiseerd met COVID-19 of die in quarantaine geplaatst worden tot twee weken doorbetaald."

"Dit additionele betaalde verlofdagen zijn bedoeld om zeker te stellen dat werknemers de tijd hebben die zij nodig hebben om te herstellen zonder zorgen over salaris", aldus Amazon. "Dit is een aanvulling op het onbeperkte onbetaalde verlof voor alle werknemers tot eind maart."

Fonds van 25 miljoen dollar

Amazon zet daarnaast een fonds van 25 miljoen dollar op voor onafhankelijke service partners en hun chauffeurs, deelnemers aan Amazon Flex en seizoensgebonden werknemers die financiële problemen ervaren. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024