Redactie - 14 maart 2020

Verily Life Sciences bouwt website voor coronavirus test

Verily Life Sciences bouwt website voor coronavirus test image

Verily Life Sciences, een dochteronderneming van Google moeder Alphabet, bouwt een website voor inwoners in de VS waar ze terecht kunnen om zich te laten testen voor het coronavirus. Google bouwt zelf geen site, zoals president Donald Trump eerder beweerde tijdens een persconferentie waarin hij de nationale noodtoestand afkondigde in verband met het corinavirus pandemie.

Verily Life Sciences, ook bekend als Verily, is de onderzoeksorganisatie van Alphabet die zich toelegt op de studie van life sciences. Verily zegt dat het een tool ontwikkelt voor Covid-19-tests zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadia bevindt. De tool is nog niet nationaal beschikbaar maar alleen eerst in de San Francisco Bay Area. The Verge meldde eerder dat de special coronavirustest website niet ten eerste is bedoeld was voor het grote publiek, maar alleen voor gezondheidswerkers.

Verily werkt samen met de autoriteiten van Californië om tests zo snel mogelijk beschikbaar te maken.

Verily komt voor uit Google X en heeft slimme wetenschappers aangetrokken die al aardig wat tech healthcare innovaties hebben ontwikkeld.