Microsoft oprichter Bill Gates treedt terug uit raad van bestuur
14-03-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft oprichter Bill Gates treedt terug uit raad van bestuur

Microsoft aangekondigd dat medeoprichter en technologieadviseur Bill Gates is teruggetreden uit de raad van bestuur van het bedrijf om meer tijd te besteden aan zijn filantropische prioriteiten, waaronder wereldwijde gezondheid, ontwikkeling, onderwijs en zijn meer betrokkenheid bij de aanpak van klimaatverandering. Hij blijft technologieadviseur van CEO Satya Nadella en andere leiders in het bedrijf.

Op 27 juni 2008 stapte Gates over van een dagelijkse rol in het bedrijf om meer tijd te besteden aan zijn werk bij de Bill & Melinda Gates Foundation. Hij was tot 4 februari 2014 voorzitter van de raad van bestuur van Microsoft.

“Het was een enorme eer en een voorrecht om door de jaren heen met Bill te hebben samengewerkt en ervan geleerd. Bill heeft ons bedrijf opgericht met een geloof in de democratiserende kracht van software en een passie om de meest urgente uitdagingen van de samenleving op te lossen. En Microsoft en de wereld zijn er beter voor. Het bestuur heeft geprofiteerd van het leiderschap en de visie van Bill. En Microsoft zal blijven profiteren van Bill's voortdurende technische passie en advies om onze producten en diensten vooruit te helpen. Ik ben dankbaar voor Bill's vriendschap en kijk ernaar uit om met hem samen te werken om onze missie te realiseren om elke persoon en elke organisatie ter wereld in staat te stellen meer te bereiken ”, aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft.

“Namens onze aandeelhouders en de Raad wil ik Bill mijn grote waardering uitspreken voor al zijn bijdragen aan Microsoft. Als lid van de Raad daagde hij ons uit om groot te denken en daarna nog groter te denken. Hij laat een blijvende erfenis van nieuwsgierigheid en inzicht achter die als inspiratie dient voor ons allemaal ”, zegt John W. Thompson, onafhankelijk bestuursvoorzitter van Microsoft.

Met het vertrek van Gates zal de Raad uit 12 leden bestaan, waaronder John W. Thompson, onafhankelijke voorzitter van Microsoft; Reid Hoffman, partner bij Greylock Partners; Hugh Johnston, vice-voorzitter en financieel directeur van PepsiCo; Teri L. List-Stoll, Executive Vice President en Chief Financial Officer van Gap, Inc .; Satya Nadella, CEO van Microsoft; Sandra E. Peterson, operationele partner, Clayton, Dubilier & Rice; Penny Pritzker, oprichter en voorzitter van PSP Partners; Charles W. Scharf, algemeen directeur en president van Wells Fargo & Co .; Arne Sorenson, president en CEO, Marriott International Inc .; John W. Stanton, voorzitter van Trilogy Equity Partners; Emma Walmsley, CEO van GlaxoSmithKline plc (GSK); en Padmasree Warrior, oprichter, CEO en president, Fable Group Inc.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud