Mendix verdubbelt kantoorruimte in De Rotterdam
14-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Mendix verdubbelt kantoorruimte in De Rotterdam

Mendix, onderdeel van Siemens, neemt een nieuwe verdieping van ruim 2.200m2 in gebruik in het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw ‘De Rotterdam’. De verdubbeling van het oppervlak in het kantoor aan de Wilhelminakade in Rotterdam is noodzakelijk om de sterke groei in het personeelsbestand op te vangen.

Bij het van oorsprong Rotterdamse Mendix werken ruim 700 medewerkers in dienst en kantoren in Boston, Frankfurt en Londen. Daarnaast is er ook een groot team voor Mendix actief op de R&D-afdeling bij Siemens in India. Door de snelle groei van het bedrijf werd de bestaande ruimte te klein. Hierom is naast de huidige vijfde verdieping ook een deel van de zesde verdieping in ‘De Rotterdam’ in gebruik genomen.

Product room

In september 2019 is begonnen met de verbouwing om onder andere bijna 180 werkplekken, 8 scrum rooms, 4 vergaderruimtes en een café te realiseren. Bijzonder is de ‘product room’: een ruimte speciaal ingericht voor co-creatie. Hier werken UX researchers, designers en developers samen aan nieuwe en innovatieve functies en producten. De resultaten van een sessie worden gevisualiseerd op de muren van de product room. Zo heeft iedereen inzicht in wat er speelt en wordt complexe informatie in een oogopslag duidelijk. Om de twee verdiepingen met elkaar te verbinden, werd in december letterlijk de boor in het plafond gezet en een trap geplaatst zodat medewerkers van de vijfde naar de zesde verdieping kunnen lopen.

“Wij geloven in samenwerking tussen verschillende afdelingen, disciplines en experts. Een goed idee bedenk je nooit alleen. Het kantoor moet een plek zijn waar grote ideeën ontstaan, talent de ruimte krijgt en waar ook plaats is voor bezinning en plezier”, zegt Derek Roos, CEO bij Mendix. “Met de uitbreiding van ons kantoor in Rotterdam en de inrichting faciliteren we dit en zijn we bovendien klaar om verder te groeien, zowel in mankracht als in innovatieve oplossingen.”

Terug naar nieuws overzicht