Xavier Heiss wordt baas van Xerox EMEA
13-03-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Xavier Heiss wordt baas van Xerox EMEA

Xerox heeft de benoeming aangekondigd van Xavier Heiss als executive vice president en president van EMEA Operations. Hij zal rapporteren aan John Visentin, vice-voorzitter en CEO van Xerox.

"Xavier heeft een uitstekende staat van dienst wat betreft succesvolle transformaties en bedrijfsresultaten", aldus Visentin. "Zijn expertise en ervaring binnen het bedrijf positioneren hem goed om onze EMEA-operaties naar het volgende hoofdstuk te leiden en de regio weer te laten groeien."

Heiss, die Hervé Tessler zal opvolgen na zijn pensionering bij Xerox eind februari, werkt al meer dan 30 jaar bij het bedrijf. Daarvoor was hij controller van Xerox en financieel directeur van Americas Operations van het bedrijf en bekleedde hij verschillende leidinggevende functies op het gebied van verkoop, kwaliteit, bedrijfstransformatie en financiën. Heiss leidde ook de Europese financiële organisatie van technologiebedrijven van het bedrijf en deelde gedeelde diensten als financieel directeur van Xerox Europa in 16 landen.

"Naarmate het zakelijke landschap evolueert, zoeken veel klanten die digitale transformaties stimuleren nieuwe manieren om door veranderingen te navigeren", aldus Heiss. "Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met klanten om hen innovatieve en geïntegreerde oplossingen te bieden die hun transformaties versnellen en hun bedrijven beter, sneller en veiliger laten werken."

Heiss heeft een Master of Business Administration in informatietechnologie en financiën van NEOMA Business School Reims en een Master of Business Administration in business en internationale financiën van INSEAD.

Terug naar nieuws overzicht