Mimecast: Aanvallen worden steeds geavanceerder
12-03-2020 | door: Marco van der Hoeven

Mimecast: Aanvallen worden steeds geavanceerder

Security staat onverminderd hoog op de agenda van organisaties, en dat zal door de regelmatige berichtgeving over spraakmakende securitybreaches niet minder worden. Een belangrijk onderdeel van die security-oplossingen is de beveiliging van email. Deltics heeft daarom gekozen voor de oplossing van Mimecast om de email van zijn klanten te beveiligen.

Rob Bultman, commercieel directeur van ICT-aanbieder Deltics, zegt over zijn propositie: “Wij houden ons zich bezig met de volledige IT-stack, tot aan de business applicaties. Dat begint met de verbinding, dat kunnen we managed aanleveren als klanten dat willen. We bieden ook netwerkdiensten en security, server- en storage oplossingen, en applicatie distributieop de desktop met VDI en Citrix-oplossingen. Organisaties die een goede datacenter oplossing zoeken kunnen bij ons terecht. “

Hij vervolgt: “Enkele jaren geleden hebben we besloten dat we ons meer zouden gaan richten op security en netwerken. Samen met een aantal partners zijn we daar steeds meer op in gaan zetten. Onze technici merkten dat een belangrijk en kwetsbaar aspect vaak nog niet was afgedekt: e-mailsecurity. Een van onze klanten kwam vervolgens met de tip om Mimecast als oplossing te kiezen. Mimecast was toen nog maar net actief in Nederland. In het segment email security zijn we dus een samenwerking aangegaan met Mimecast.”

Keuze

Bij de keuze om samen te gaan werken met Mimecast waren er meer overwegingen dan alleen de technische. Bultman: “Zo is het voor ons belangrijk om eenvoudig met elkaar te communiceren. Ook was het voor ons natuurlijk belangrijk dat het een kanaalvriendelijke organisatie is. We zoeken namelijk partners waarvan wij geloven in de groeipotentie.”

“Het lastige van e-mail security is, dat businessgerelateerde zaken altijd voorrang krijgen. De klant ziet er vaak pas de noodzaak van in als er iets misgaat. Bij één van onze klanten is bijvoorbeeld de hack van de Universiteit Maastricht die in het nieuws is geweest de concrete aanleiding geweest om security nu aan te pakken. Eigenlijk is het vreemd dat veel bedrijven niet de urgentie zien, want uiteindelijk komt 95% van alle bedreigingen vanuit de e-mail.”

Premier partner

De samenwerking bevalt Mimecast zo goed dat Deltics sinds kort de Premier Partner status heeft bij Mimecast. Patrick Goedhart van Mimecast: “De Premier Partner status bij Mimecast betekent dat je niet alleen aan alle technische vereisten voldoet, maar dat ook de pre-sales en sales medewerkers die naar de klanten gaan over voldoende kennis beschikken. Daarbij gaan we nog nauwer samenwerken.”

En dat advies aan klanten is belangrijk. Bultman: “We zien dat klanten vroeger vooral met technische vraagstukken kwamen, bijvoorbeeld dat ze geen data verliezen en hun data willen beschermen. Je ziet nu dat security op de agenda staat bij de directie. De directie is niet geïnteresseerd in de techniek, maar wil gewoon problemen zoals die in Maastricht in hun eigen organisatie voorkomen.”

Oplossing

“Vanaf het moment dat onze klanten over hun uitdagingen vertellen, gaan wij voor hen aan de slag en bedenken een oplossing. Die oplossing zetten we neer, zonder de gewone bedrijfsprocessen te verstoren. De klant heeft er dus nauwelijks omkijken naar. Er verandert wel iets in de manier van werken, maar daarvoor bieden wij een awarenesstraining aan de medewerkers.”

Die gebruikerstraining is een belangrijk onderdeel van de oplossing. Nick Deen van Mimecast: “De gebruiker is vaak de zwakke schakel. Er komen al veel minder links binnen, in principe komen er geen vuile links en bijlagen meer binnen. Als er op links geklikt wordt, wordt er ook gekeken naar de website waar de link naartoe leidt en of deze veilig is.”

Bedreigingen

Goedhart: “We zien een stijging van aanvallen waarbij hackers zich bijvoorbeeld voordoen als de CFO, om geld af te troggelen. Ook zien we veel ransomware in bestanden die gedeeld worden via e-mail. Het gebeurt dat bestanden die geopend worden niet geïnfecteerd zijn, maar een macro in het bestand wel. Phishing gebeurt ook nog wel, maar over het algemeen worden de aanvallen steeds geavanceerder.” Bultman: “Het is uiteindelijk een soort wapenwedloop van de beveiligingsindustrie tegen de criminelen.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security