Roundtable Cyber security in een Industry 4.0 tijdperk

Roundtable Cyber security in een Industry 4.0 tijdperk

11-03-2020 | door: Danny Frietman
Deel dit artikel:

Roundtable Cyber security in een Industry 4.0 tijdperk
(23-04-2020)

Roundtable 23 april aanstaande in Hooge Vuursche

Cyber security in een Industry 4.0 tijdperk

Ook productiebedrijven zijn volledig afhankelijk van automatisering. De digitale transformatie van deze operationele technologie (OT) vraagt bedrijven meer en meer om na te denken over cyber security. Uitval of verstoring van een machine betekent dat een belangrijke productiefactor niet langer betrouwbaar of beschikbaar is. 

Nu de traditioneel gescheiden IT en OT netwerken steeds meer verweven raken, brengt dit de IT kwetsbaarheden en dreigingen naar het OT-landschap. In IT-omgevingen is traditioneel meer aandacht én budget voor cybersecurity dan in OT-netwerken. De impact van een security incident in een OT omgeving is vaak echter vele malen ernstiger en raakt het primaire proces van de organisatie. Hiernaast speelt ook een governance vraagstuk, namelijk dat verantwoordelijkheden voor IT en OT  bij diverse afdelingen van de organisatie liggen. 

Ook Royal Swinkels Family Brewers (RSFB) staat  voor de uitdaging om vergaande maatregelen te implementeren om zodoende haar operationeel productieproces beter te beveiligen.  Robert Heines, Information Security Manager van  RSFB heeft reeds een aantal stappen hierin gezet en kent de dilemma’s rondom het beveiligen van de productiefaciliteiten in een dynamische organisatie. 

Tijdens deze rondetafel wordt u, in vertrouwen en petit comité, meegenomen in de ‘lessons learned’ van de reis van de Information Security Manager van  RSFB. Het rondetafel gesprek zal gepaard gaan met een heerlijk amuse diner, waarmee we de inhoudelijke discussie combineren met heerlijke versnaperingen. 

De avond staat in het teken van openheid, discussie rondom dit thema. Uw actieve betrokkenheid is een ‘must’ om deze avond succesvol te maken.      

Op hoofdlijnen zal het programma er als volgt uitzien:
17:00  Ontvangst door Danny Frietman, Executive-People Roundtable
17:45  Kennismaking met leden/bezoekers rondetafel
18:00  Discussie en voorbeelden: Robert Heines , Royal Swinkels Family Brewers    
20:00  Afronding door Danny Frietman en lessons learned
20:30  Einde
 
We kijken uit naar de rondetafel bijeenkomst op 23 april aanstaande in Hooge Vuursche in Baarn. U bent aangedragen door Executive-People en Legian die dit onderwerp mogelijk relevant voor u achtte. 

Indien u wilt deelnemen aan deze rondetafel, reserveer dan uw plek door een e-mail te sturen aan Yvonne Basangi op [email protected] met daarin uw naam en bedrijfsnaam.
 
Deze rondetafel wordt mogelijk gemaakt door Legian. 

Wanneer: 23 april 2020, van 17.00 - 20.30 uur (inloop vanaf 16.45 uur).
Locatie: Kasteel Hooge Vuursche
Adres: Hilversumsestraatweg 14, 3744 KC Baarn

Vragen en aanmelden: Danny Frietman: [email protected]

Terug naar nieuws overzicht
Security