VMware biedt toepassingen voor modernisatie applicaties en infrastructuur

11-03-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware biedt toepassingen voor modernisatie applicaties en infrastructuur

VMware presenteert een uitgebreid portfolio van producten en diensten die klanten helpen bij het moderniseren van hun applicaties en infrastructuur zo meldt het Amerikaanse tech bedrijf. KPN is een van de eerste afnemers van deze toepassingen.

Applicaties vormen volgens VMware de basis van succesvolle digitale transformaties. Hierdoor kunnen bedrijven gepersonaliseerde digitale ervaringen ontwikkelen voor hun klanten en zo nieuwe omzetstromen generen. Veel bedrijven zijn in rap tempo hun applicaties aan het moderniseren om effectief te kunnen concurreren en het volle potentieel van cloud-omgevingen in te kunnen zetten, aldus VMware. Zij willen ontwikkelaars optimaal toerusten om hen betere software sneller te laten opleveren terwijl er niet wordt ingeboet op security en operations. Om volledig te kunnen profiteren van hun investeringen in moderne applicaties, zullen bedrijven ook hun infrastructuur moeten moderniseren zo stelt VMware.

Tanzu

Daarom introduceert VMware daarom zijn uitgebreide VMware Tanzu-portfolio voor moderne applicaties en VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu, het geautomatiseerde, turnkey hybrid cloud-platform dat nu zowel traditionele, VM-gebaseerde en container-gebaseerde applicaties ondersteunt en is voorzien van nieuwe VMware Cloud Foundation Services die gebruikmaken van Tanzu Kubernetes Grid en het nieuwe VMware vSphere 7 voor meer productiviteit. Met de meest uitgebreide software-stack voor moderne applicaties - van applicatie tot en met infrastructuur - is VMware uniek gepositioneerd om klanten te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe, moderne applicaties en om bestaande applicaties en infrastructuur te moderniseren.

“We brengen vandaag een uitgebreid portfolio voor moderne apps op de markt waarmee we klanten helpen hun innovatie te versnellen”, zegt Pat Gelsinger, CEO van VMware. “VMware biedt ontwikkelaars de vrijheid om apps voor elke cloud te maken, verwijdert drempels voor adoptie van Kubernetes en helpt IT administrators hun skills te transformeren richting een nieuwe golf van moderne apps.”

KPN

Albert W. Alberts, architect bij KPN: “Bij KPN zijn we op zoek naar meer consolidatie van onze platforms, wat moet bijdragen aan onze investeringen in het ontwikkelen van cloud native apps. Momenteel maakt een aantal afdelingen bij ons al gebruik van Kubernetes. We hopen meer consolidatie te bereiken voor die omgevingen met VMware vSphere met Kubernetes. Hierdoor kunnen we alle resources via één enkel platform beschikbaar maken voor onze ontwikkelaars, zodat zij zich niet meer met dergelijke operationele taken bezig hoeven te houden.”

VMware Tanzu: App modernisering-portfolio

VMware Tanzu is een portfolio met producten en diensten dat bedrijven in staat stelt betere software sneller op te leveren. Klanten kunnen deze suite gebruiken voor het automatiseren van een moderne app lifecycle, om Kubernetes in clouds te draaien en multi-cloud operations te verenigen en optimaliseren. VMware presenteert volgende producten binnen het VMware Tanzu-portfolio:

VMware Tanzu Kubernetes Grid
VMware Tanzu Mission Control
VMware Tanzu Application Catalog
VMware Cloud Foundation 4: Hybrid cloud-infrastructuur voor moderne apps

VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu biedt hybrid cloud-infrastructuur met consistent beheer voor zowel VM-gebaseerde en container-gebaseerde applicaties met intrinsieke security en lifecycle management over software-defined compute, storage en netwerk-resources.

VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu komt inclusief de volgende componenten:

Nieuwe vSphere 7
Nieuwe vSAN 7
Nieuwe vRealize 8.1
NSX-T
VMware vSphere 7: Essentiële diensten voor de moderne hybrid cloud
VMware vSphere 7 is de grootste evolutie van vSphere in een decennium. VMware vSphere 7, dat vooralsnog door het leven ging als ‘Project Pacific’, maakt van vSphere een open platform dat gebruikmaakt van Kubernetes APIs voor een cloud-like-ervaring voor ontwikkelaars en operators.

Beschikbaarheid

VMware Tanzu Application Catalog, VMware Tanzu Kubernetes Grid en VMware Tanzu Mission Control zijn vanaf heden beschikbaar. VMware Cloud Foundation 4, VMware vSphere 7, VMware vSAN 7, VMware vRealize Automation 8.1 en VMware vRealize Operations 8.1 (zowel on-premises als SaaS) zijn naar verwachting beschikbaar vanaf 1 mei 2020 (het einde van het eerste kwartaal van het fiscaal jaar 2021 van VMware).

VMware vSphere 7 is beschikbaar in twee belangrijke configuraties. De eerste is vSphere met Kubernetes, deze is beschikbaar in VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu. De tweede is een op zichzelf staande editie voor klanten die hun bestaande vSphere-omgevingen zonder Kubernetes willen upgraden.

 

Terug naar nieuws overzicht