Accenture koopt Context Information Security

09-03-2020 | door: Witold Kepinski

Accenture koopt Context Information Security

Accenture heeft voor een onbekend bedrag het Britse Context Information Security overgenomen, ee adviesbureau voor cyberdefensie, voorheen eigendom van moederbedrijf Babcock International Group.

Context is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf is een dienstverlener op het gebied van informatiebeveiliging in het VK en in de wereldwijde financiële dienstverlening.

Het bedrijf biedt high-end cyberverdediging, door inlichtingen gestuurd rood team, onderzoek naar kwetsbaarheden en incidentresponsdiensten. Ze zijn betrokken geweest bij de behandeling van enkele van de meest geavanceerde incidentresponsgevallen in de industrie.

De acquisitie van Context - dat ook kantoren heeft in Duitsland, de VS en Australië - versterkt de bestaande portefeuille van Accenture Security en wordt onderdeel van Accenture's aanbod voor cyberdefensie. De toevoeging van Context's meer dan 250 medewerkers zal de services van Accenture Security aan klanten verder verdiepen zo beweert Accenture.

Het klantenbestand van Context omvat meerdere industrieën, waaronder financiële dienstverlening, overheid, ruimtevaart en defensie, kritieke infrastructuur en meer. Het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld bij het helpen van overheidsorganisaties, financiële instellingen en andere klanten om te reageren op de dreiging van geavanceerde cyberaanvallen.

Accenture is flink op dreef rond het versterken van zijn security aanbod. Eerder dit jaar in januari stemde Accenture ermee in de Cyber ??Security Services-activiteiten van Symantec over te nemen, wat de nieuwste is in een reeks overnames - waaronder die van Deja vu Security, iDefense, Maglan, Redcore, Arismore en FusionX.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security