McAfee koopt Light Point Security

06-03-2020 | door: Witold Kepinski

McAfee koopt Light Point Security

Security leverancier McAfee heeft aangekondigd een definitieve overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van Light Point Security, LLC, een bekroonde pionier op het gebied van browserisolatie. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Na de overname zal het Light Point Security-team zich bij McAfee voegen.

De oplossing van Light Point Security, opgericht door voormalige NSA-medewerkers, kan gebruikers beschermen tegen zero-day en andere opkomende malware zoals Ransomware en phishing-aanvallen door referenties door browsersessies te isoleren in een externe virtuele omgeving buiten het bedrijfsnetwerk.

Light Point Security maakt gebruik van eigen technologie om zeer performante, volledige isolatie te bieden, waardoor wordt voorkomen dat elementen van een pagina een clientbrowser bereiken of kunnen aanvallen.

McAfee is van plan om de browserisolatietechnologie van Light Point Security te integreren in McAfee Secure Web Gateway, als aanvulling op de bestaande uitgebreide inkomende en uitgaande bescherming voor al het web- en cloudverkeer. Met deze combinatie kunnen ondernemingen prioriteit geven aan zowel de beveiliging als de gebruikerservaring door de blootstelling van de gebruiker aan malware te verwijderen en tegelijkertijd responsieve toegang tot legitieme websites en cloud-applicaties te behouden. Bovendien is McAfee van plan om browserisolatie te integreren in de nieuw uitgebrachte MVISION UCE-oplossing, die McAfee Secure Web Gateway, McAfee Data Loss Prevention en MVISION Cloud (CASB) omvat, waardoor een volledige en vereenvoudigde implementatie van de SASE-architectuur mogelijk wordt. Hierdoor kunnen klanten een consistent beleid voor bescherming tegen bedreigingen toepassen in hun netwerk en SaaS-applicaties, zo meldt McAfee.

Terug naar nieuws overzicht
Security