Ruim een miljard Android apparaten kwetsbaar
06-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Ruim een miljard Android apparaten kwetsbaar

Meer dan een miljard mobiele apparaten die draaien op Android kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Maar liefst 42 procent van de gebruikers heeft Android 6.0 of ouder op zijn smartphone geïnstalleerd. Deze verouderde versies van het besturingssysteem krijgen sinds dit jaar geen security-updates meer vanuit Google.

Dit blijkt uit onderzoek van de Britse marktwaakhond Which?. “De laatste maanden is een groot aantal nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in Android”, zegt Carl Wearn, hoofd van de online-misdaadafdeling van Mimecast. “Ook is een grote hoeveelheid malware gedocumenteerd die specifiek gericht is op apparaten met dit mobiele besturingssysteem. Alle Android-gebruikers dienen zich bewust te zijn van de toenemende dreiging. Ik adviseer gebruikers daarom met klem om updates door te voeren en een betrouwbare antivirusoplossing te installeren.”

“Een strikte cyberhygiëne rond onlineaccounts, wachtwoorden en applicaties is eveneens noodzakelijk”, vervolgt Wearn. “Houd er bovendien rekening mee dat het gebruik van openbare wifinetwerken een verhoogd risico met zich meebrengt. Het geniet de voorkeur om gebruik te maken van een VPN, of om de mobiele data te gebruiken omdat deze zijn versleuteld. Ook multifactor- of tweefactorauthenticatie om in te loggen op online accounts is een verstandige maatregel.”

Terug naar nieuws overzicht
Security