Wouter Hoeffnagel - 08 maart 2020

Toucan Toco voegt Tim Bosman en Elisabet Queralto Garzon toe aan team

Toucan Toco, gespecialiseerd in data storytelling, breidt het team in Amsterdam uit met Tim Bosman en Elisabet Queralto Garzon. Bosman richt zich in zijn nieuwe rol voor Toucan Toco op Business Development. Queralto Garzon vervult de positie van Project Manager. Met de uitbreiding van het team kan Toucan Toco concreet invulling geven aan het verwezenlijken van de groei-ambities op de Nederlandse markt.

Met data storytelling wil Toucan Toco niet alleen managers, maar ook medewerkers voorzien van inzichten waarmee zij gefundeerde beslissingen kunnen nemen. Het van origine Franse bedrijf opende ruim een jaar geleden een eigen kantoor in Amsterdam. Yann Toutant is onlangs aangesteld als Country Manager voor het neerzetten van een stevige structuur die het bedrijf moet helpen sterke groei te realiseren. De uitbreiding van het team met Tim Bosman en Elisabet Queralto Garzon is hiervoor een eerste stap.

Tim Bosman

Tim Bosman is een ervaren commercieel manager met een achtergrond in finance, vastgoed en business management. Hij beschikt over kennis van zowel verkoop als management en beschikt over sterke focus op bedrijfsbeheer.

“Om succesvol te kunnen zijn zou data breed toegankelijk moeten zijn en niet alleen voorbehouden blijven aan een kleine groep mensen”, zegt Tim Bosman, business development manager bij Toucan Toco. “Ik vind het een mooie uitdaging om de expertise en toegevoegde waarde van Toucan Toco naar Nederlandse organisaties te brengen zodat iedereen kan profiteren van sterke inzichten en op basis daarvan daar betere beslissingen kan nemen.”

Elisabet Queralto Garzon

Elisabet Queralto Garzon heeft de nodige ervaring opgedaan als project manager op zowel de internationale als de Nederlandse markt, onder meer bij Effectory. Daar begeleidde ze onder andere een project bij Ikea, waarbij ze verantwoordelijk was voor de succesvolle implementatie van HR software in meer dan 50 landen. Ze zet deze ervaring nu in om de Nederlandse klanten van Toucan Toco te ondersteunen.

“De oplossing van Toucan Toco is ontzettend slim en tegelijkertijd zo eenvoudig als het gebruiken van een app op je smartphone”, zegt Elisabet Queralto Garzon, project manager en customer success manager bij Toucan Toco. “Ik zie er naar uit om klanten te helpen het volledige potentieel van de oplossing optimaal te gaan gebruiken.”

12 miljoen euro groeikapitaal

Toucan Toco is opgericht in 2014 heeft inmiddels kantoren in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië en Amerika. Onder de ruim 100 klanten die gebruikmaken van de oplossingen van Toucan Toco bevinden zich onder meer Engie, Heineken, Sodexo en Renault Nissan. In november 2019 ontving het bedrijf in een eerste investeringsronde 12 miljoen euro groeikapitaal. Met het geld wil Toucan Toco onder meer de aanwezigheid in de Benelux-markt uitbreiden en de ambitie voor marktleiderschap verwezenlijken.