Redactie - 05 maart 2020

Medewerker van Amazon besmet met coronavirus

Medewerker van Amazon besmet met coronavirus image

Een werknemer van Amazon die enkele straten van het hoofdkantoor van Amazon in het Amerikaanse Seattle werkt is besmet met COVID-19, vaak het coronavirus genoemd. De werknemer is in quarantaine geplaatst.

Uit een interne memo die in handen is van GeekWire blijkt dat de werknemer op 25 februari ziek naar huis is gegaan en sindsdien niet meer aan het werk is geweest. Op dinsdag 3 maart testte de medewerker positief op het coronavirus. Personeel dat binnen twee meter afstand van de besmette werknemer is geadviseerd extra alert te zijn. Ook meldt het bedrijf werkplekken regelmatig te reinigen. De besmette medewerker is werkzaam in Amazon's Brazil kantoorpand in Seattle. Dit pand is enkel straten verwijderd van het hoofdkantoor van Amazon.

Eerder testten ook twee medewerkers van Amazon in het Italiaanse Milaan positief voor het coronavirus. Het bedrijf legde eerder al niet-essentiële reizen van personeel aan banden. Onlangs bleek ook een medewerker van Google die werkzaam is op een kantoor van het bedrijf in het Zwitserse Zürich besmet met het virus. Het techbedrijf beperkte hierop reizen van werknemers naar Italië, Japan, Iran en Zuid-Korea.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024