Wouter Hoeffnagel - 05 maart 2020

Mendix breidt opties voor cloud deployment uit

Mendix breidt opties voor cloud deployment uit image

Mendix, onderdeel van Siemens, maakt Mendix for Private Cloud en Mendix Dedicated Cloud beschikbaar. Hiermee breidt Mendix zijn portfolio met cloud native deployment mogelijkheden uit voor alle publieke, private en hybride cloud-omgevingen. Het cloud-aanbod van Mendix stelt organisaties in staat om low-code applicatie lifecycle management toe te passen binnen hun multi-cloud deployment strategie.

Recente bevindingen van analisten bevestigen dat organisaties hun cloud-deployment strategieën verder ontwikkelen. Een onderzoek van Forrester geeft aan dat 86% van de respondenten investeert in multi-cloud of hybride cloud voor operationele efficiency. Een derde van die bedrijven gebruiken private cloud als onderdeel van hun deployment-strategie. Bijna een kwart (23 procent) gebruikt on-premise in combinatie met publieke cloud deployment.

“Organisaties moeten het hele landschap van deployment-opties tot hun beschikking hebben, van publieke, private en hybride clouds tot mogelijkheden voor on- premise”, zegt Johan den Haan, chief technology officer bij Mendix. “Met Mendix Public Cloud waren we de eerste met cloud-native software deployment voor low-code. Met twee nieuwe deployment-opties voor multi-cloud, Mendix for Private Cloud en Mendix Dedicated Cloud, richten we ons op het vergroten van de snelheid en het gemak van cloud enablement en ROI.”

Cloud-vrijheid en portabiliteit

Om in te spelen op de dynamiek van de markt is het nieuwe multi-cloud aanbod van Mendix ondergebracht in drie producten:

  • Mendix for Private Cloud breidt de cloud-native architectuur van Mendix uit naar geconfigureerde private locaties of datacenters. Mendix for Private Cloud draait op Kubernetes en komt tegemoet aan speciale behoeften van bedrijven voor security, compliance of data-integratie op de eigen cloud of andere clouds naar keuze. Door gebruik te maken van de online gebruikservaring op het Mendix-platform kunnen ontwikkelaars samenwerken aan applicaties en deze testen, monitoren en deployen naar Mendix for Private Cloud of andere clouds.
  • Mendix Dedicated Cloud is gericht op organisaties met specifieke behoeften op het gebied van security en operations op zeer grote schaal. Mendix Dedicated Cloud combineert de volledige portabiliteit, migratie en deployment van alle Mendix cloud-mogelijkheden in een exclusieve omgeving. Ook biedt Mendix ondersteuning voor beheer of speciale behoeften op het gebied van integratie.
  • Mendix Public Cloud is de bestaande cloud-native oplossing van Mendix en biedt organisaties de snelheid en eenvoud van ‘one-click cloud deployment’. Zowel op infrastructuur die wordt beheerd en gehost door Mendix of in de publieke clouds van SAP of IBM.

De voordelen van low-code op cloud-native Kubernetes

Het cloud-aanbod van Mendix ondersteunt ook cloud-clusters die draait op Kubernetes. De uitbreiding van de deployment-functies biedt klanten de vrije keuze voor elke cloud-optie en portabiliteit in combinatie met low-code ontwikkeltools.

De vrijheid om Mendix-oplossingen op ieder cloud-platform te deployen stelt bedrijven in staat om low-code ontwikkeltools te gebruiken en terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de veranderende eisen voor deployment. “We hadden recent een specifieke applicatie die binnen enkele minuten en door middel van selfservice, schaalbaar moest zijn in alle lagen van de stack”, vertelt Leon Backbier, Manager IT bij Endemol Shine Group. “We hebben onze oplossing getest en gemigreerd door gebruik te maken van Kubernetes, eerst op Azure, toen op het Google cloud-platform. Vervolgens is het in productie gegaan op AWS. Met de hoge mate van portabiliteit die Mendix biedt kunnen we apps deployen en verplaatsen als dit nodig is en blijven voldoen aan de zakelijke behoeften.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024