Witold Kepinski - 05 maart 2020

Pylades / Ad Ultima versterkt Microsoft Dynamics aanbod met Cayentis

De groep rond Pylades en Ad Ultima versterkt zich met Microsoft Dynamics 365 expert Cayentis. In de zomer van 2019 kondigden het Nederlandse Pylades en het Belgische Ad Ultima Group een nieuwe samenwerking aan, ondersteund door de internationale investeringsmaatschappij Waterland. Om een sterk Microsoft Dynamics 365 front te vormen op de Nederlandse en ruimere Europese markt sluit Cayentis zich op zijn beurt aan bij de nieuwe gecombineerde groep.

Cayentis is een specialist in advisering, implementatie en integratie van Microsoft Dynamics Customer Engagement en het Microsoft Power Platform. Het bedrijf is gevestigd in Woerden en bestaat uit een hecht team van ongeveer twintig consultants en ontwikkelaars. Cayentis sluit met zijn dienstverlening optimaal aan bij de ‘end-to-end digital transformation’ strategie van de groep.

“We geloven sterk in Microsoft Dynamics 365 als platform en niet als losstaand systeem. Organisaties die klantgericht en data gedreven werken hebben behoefte aan een totaaloplossing waarbij applicaties gekoppeld worden, Business Intelligence wordt ingezet en dit in de cloud omwille van privacy- en security eisen. Als onderdeel van een internationaal groeiende groep kunnen we dergelijke technologisch geavanceerde totaaloplossingen aanbieden aan klanten”, aldus Jacques Van Engelshoven, CEO Cayentis.

Uitgesproken groeiambities

Deze samenwerking past volgens betrokkenen perfect binnen de internationale groeiambities van de groep. Pylades en Ad Ultima Group staan voor een gedegen sectorexpertise en zetten daarbij naast Microsoft ook in op PTC als tweede belangrijkste partner. Met brede kennis rond onder meer ERP, CRM, BI, IoT, PLM (Product Lifecycle Management) en DMS (Document Management System) kan men bij de groep rekenen op een lange termijn partner die altijd dat extra stapje voor is om klanten te begeleiden in hun digitale transformatie trajecten.
Via een zogenaamde ‘buy & build’ strategie gaat de gecombineerde groep selectief op zoek in de (internationale) markt naar succesvolle bedrijven die zich willen aansluiten bij de groep.

Enkele cijfers rond Cayentis en de versterkte groep
Dankzij Cayentis genereert de gecombineerde groep een omzet van meer dan € 50 miljoen euro en telt de groep ruim 350 werknemers. Samen hebben de bedrijven meer dan 70 jaar ervaring op de teller.