Datalek bij toeleverancier Boeing, Lockheed Martin SpaceX en Tesla
04-03-2020
Deel dit artikel:

Datalek bij toeleverancier Boeing, Lockheed Martin SpaceX en Tesla

Een toeleverancier van Boeing, Lockheed Martin SpaceX en Tesla is getroffen door een datalek. Het gaat om het Amerikaanse bedrijf Visser Precision, dat op maat gemaakte onderdelen produceert voor klanten. Gestolen data is door de aanvallers online gepubliceerd.

TechCrunch meldt dat Visser Precision in een verklaring - die niet openbaar is gemaakt - het datalek erkent. Bij de aanval wisten de aanvallers toegang krijgen tot gegevens en waren zij in staat data te kopiëren. Visser meldt volledig operationeel te zijn.

Online gepubliceerd

Gestolen data is door de aanvallers deels online gepubliceerd. Onder meer geheimhoudingsovereenkomst met klanten als Tesla en SpaceX zijn online te vinden. Ook maken onderzoekers melding van een schematische weergave van een raketantenne van Lockheed Martin.

Om wat voor cyberaanval het precies gaat laat het bedrijf in het midden. Beveiligingsonderzoekers melden aan TechCrunch echter dat het bedrijf vermoedelijk is getroffen door de DoppelPaymer-ransomware. Deze ransomware neemt gegevens niet alleen in gijzeling, maar stuurt deze ook door naar de aanvallers.

Woordvoerder van Tesla, SpaceX en Boeing konden niet reageren op het nieuws van TechCrunch. Een woordvoerder van Lockheed Martin meldt dat het bedrijf op de hoogte is van de situatie bij Visser Precision. Het bedrijf stelt standaard procedures te volgen die in werking treden na potentiële cyberincidenten in zijn toeleveranciersketen.

Terug naar nieuws overzicht