Witold Kepinski - 04 maart 2020

KPN introduceert 1 Gbit/s glasvezelinternet

KPN start met het aanbieden van een 1 Gbit/s glasvezelinternet voor 65 euro per maand. De downloadsnelheid is 1 Gbit/s en de uploadsnelheid is voorlopig 500 Mbit/s. Aan het einde van het jaar verhoogt KPN deze ook naar 1 Gbit/s.

De 1 Gbit/s glasvezelinternet snelheid van KPN is beschikbaar op meer dan 1,2 miljoen adressen in Nederland in gemeentes als Baarn, Barneveld, Bilthoven, Culemborg, Doetinchem, Emmeloord, Emmen, Houten, Huizen en Noordwijk. Ook in delen van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag kunnen bewoners met een glasvezelverbinding bij KPN 1 Gbit/s glasvezelinternet bestellen. In de loop van 2021 verwacht KPN dat alle glasvezelaansluitingen gebruik kunnen maken van de 1 Gbit/s snelheid optie. Via kpn.com/gigabit kunnen consumenten en kleinzakelijke klanten de actuele beschikbaarheid bekijken.

KPN sluit in heel Nederland tot eind 2021 ongeveer één miljoen huishoudens op glasvezel aan, bovenop de ruim twee miljoen die het al heeft aangesloten. Met deze introductie kunnen glasvezel klanten van KPN nu massaal over de hoogste snelheid internet beschikken. In de toekomst zullen snelheden over glasvezel verder toenemen.

Met glasvezelinternet is een lange laadtijd voor video streamen verleden tijd en kan iedereen thuis tegelijkertijd snel internetten. Handig als de één in hoge kwaliteit wil streamen en de ander online wil gamen. Het is een stabiele, snelle verbinding die geen moment hapert. Glasvezel biedt namelijk de stabielste internetverbinding met de minste storingen. Wel zo fijn, nu steeds meer apparaten thuis online zijn. We gebruiken de verbinding niet alleen om te streamen, maar bijvoorbeeld ook om hele grote bestanden te verzenden. Dit stelt steeds hogere eisen aan de internetverbinding. Glasvezel biedt hiervoor de beste internetverbinding die klaar is voor de toekomst.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024