Witold Kepinski - 03 maart 2020

ColoHouse versterkt netwerk van Dutch Data Center Association

ColoHouse versterkt netwerk van Dutch Data Center Association image

ColoHouse is onlangs lid geworden van de brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA). De datacenter operator heeft in totaal 14 faciliteiten verspreid over 8 landen, met toegang tot 40 internetuitwisselingen. De Nederlandse faciliteit is gevestigd in Den Haag. Alle locaties van ColoHouse voldoen aan de strikte controlestandaarden waaronder SOC 2 en ISO 9001 en 27001.

Stijn Grove (foto), directeur van DDA: “We zijn erg blij met ColoHouse als nieuwe deelnemer in ons datacenter ecosysteem. Hoewel de grote, internationale datacenter hubs erg belangrijk zijn voor de digitale economie, moeten we ook zeker het belang van de regionale datacenters voor de digitale infrastructuur onderstrepen. Het is daartoe essentieel dat zij goed worden vertegenwoordigd door de industrie. Den Haag is een interessante toekomstige locatie voor de groei van de industrie, vooral vanwege de uitdagingen waarmee de huidige datacenter hubs worden geconfronteerd. We verheugen ons op samenwerking met ColoHouse om de nationale positie van Nederland als data- en tech-hub verder te versterken. ”

Paul Bint, CEO van ColoHouse: ‘’Wij zijn trots om deel te mogen nemen aan de Dutch Data Center Association. Nederland is Europees koploper op het gebied van datacenters en met de recente ontwikkelingen in Amsterdam, is de vraag naar regionale datacenter diensten toegenomen. De DDA benadrukt het belang van de regionale datacenters. Ons hoofdkantoor en datacenter in Den Haag tezamen met onze derde locaties in onder andere Rotterdam en Amsterdam zijn de fundering van onze dienstverlening in Europa. Het ColoHouse datacenter in Den Haag is recent voorzien van een upgrade en kenmerkt zich door de energie-efficiëntie en snelle internet connectiviteit. We kijken ernaar uit om samen te werken met de brancheorganisatie om de rol van Nederland als Europa’s ‘data-en tech hub’ verder te versterken.’’

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024