Bechtle neemt CAD CAM specialist DPS Software over

03-03-2020 | door: Witold Kepinski

Bechtle neemt CAD CAM specialist DPS Software over

Bechtle AG neemt DPS Software GmbH over, gevestigd in Leinfelden-Echterdingen, Zuid-Duitsland, met 14 verkoopkantoren in het hele land, drie locaties in Oostenrijk en twee in Zwitserland. Het bedrijf, opgericht in 1997 en gespecialiseerd in SOLIDWORKS 3D CAD-software van Dassault Systèmes, heeft momenteel 213 mensen in dienst en behaalde in 2019 een omzet van bijna 50 miljoen euro.

Verdere dochterondernemingen van DPS Software in Polen en Tsjechië en de ERP-activiteiten met de verkoper Sage, onderdeel van DPS Business Solutions GmbH en Datatronic AG, blijven onder de controle van de CEO Dr. Thomas Rubbe als onderdeel van de NTR-holding. De andere CEO's, Detlef Jessulat en Dr. Marcus Knieps, blijven in hun rol en treden op voor DPS Software onder de paraplu van Bechtle.

Manfred Gravius, oprichter en ex-executive partner verlaat het bedrijf vanwege zijn geplande pensionering. DPS Software zal in de toekomst blijven opereren als SOLIDWORKS-systeemintegrator onder de gevestigde naam. De overname blijft onderworpen aan goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Terug naar nieuws overzicht