Redactie - 28 februari 2020

Met Technology Services halen we continu het maximale uit jouw IT

Met Technology Services halen we continu het maximale uit jouw IT image

Technologie is van onschatbare waarde voor organisaties. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen steeds sneller en wordt IT complexer en moeilijker te beheersen. Hoe zorg je dat IT aansluit bij jouw bedrijfsdoelen? Dat je de juiste keuzes maakt in een dynamische markt? Hoe zorg je dat de kosten het budget niet overschrijden? Technology Services van SoftwareONE richt zich op al jouw uitdagingen en zorgt ervoor dat jouw IT zo optimaal mogelijk is ingericht. Op de korte én lange termijn.

“Veel klanten hebben behoefte aan een partner die hoog over kan adviseren”, zegt Daniël Perrier, Technology Services Lead bij SoftwareONE. “Logisch ook. Want of je nu producten aan consumenten verkoopt, zorg aan patiënten of diensten aan burgers verleent, IT is vaak niet jouw core business. Tegelijkertijd moet je wel mee met de ontwikkelingen en wil je dat jouw technologie zo snel, efficiënt en slim mogelijk is ingericht.”

Theorie versus praktijk

“We zien dat veel klanten niet altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Er is een kenniskloof. Natuurlijk weet je wel dat het slimmer en beter kan, maar meestal niet hoe. Wij hebben dat antwoord wel. Want zoals jij specialist bent op jouw vakgebied, zo zijn wij dat op Technology. Wij lossen die technologische uitdagingen voor je op. Wij brengen jouw uitdagingen in kaart en zoeken daar de beste IT oplossingen bij. We weten exact welke technologie het best bij welke vraag past door onze kennis vanuit diverse klantscenario’s. Op welke onderdelen zijn cloud oplossingen beter, wanneer kun je beter je software on-premises gebruiken, welke software werkt goed en minder goed met elkaar samen. Wij vertalen theorie naar de praktijk”

Wereldwijd bereik, lokaal georiënteerd

Daarbij heeft SoftwareONE een bijzondere positie. Daniël: “Wij zijn een wereldwijde speler met een groot bereik. Tegelijkertijd zijn we lokaal georiënteerd. Daar zijn we uniek in. Onze mensen en processen zijn altijd lokaal. We weten welke regels en eisen gelden in welk segment per land. En we werken in accountteams. Zo’n accountteam houdt zich specifiek bezig met jouw wereld, branche, wensen en behoeften. Hoe worden jouw systemen nog beter, hoe kun je slimmer produceren en hoe kun je procedures efficiënter laten verlopen. Wij halen het maximale uit jouw IT.”

Van ontwerp tot optimalisatie

Ook de werkwijze, de dienstverlening van SoftwareONE, is uniek. We ondersteunen je in vier fases: een Design, Buy, Build & Implement en Optimize & Manage fase. Daniël: “In de Design fase kijken we naar jouw vraag en behoefte en vertalen dat naar een ontwerp. Wil je daar naartoe, dan heb je dat nodig. Daar zoeken we dan de juiste software bij. We zijn onafhankelijk van vendoren dus van ons krijg je een eerlijk advies. Op technisch én financieel vlak. Via onze Digital Supply Chain in PyraCloud koop je de software aan. Een online catalogus waarin je bijna alle vendoren vindt (denk aan Microsoft, SAP, Oracle, IBM en nog 7.500 andere leveranciers). Omdat we dagelijks onderhandelen met leveranciers, profiteer je van de beste inkoopstaffels. De Build & Implement fase staat in het teken van de juiste implementatie van de technology. We migreren de workloads en richten de volledige achterkant in, van on-premises tot aan de cloud.

Een optimale werkplek

Is jouw technology geïmplementeerd, dan neemt SoftwareONE het beheer en de optimalisatie voor haar rekening. Daniël: “We nemen de informatievoorziening van de werkplek over, de beveiligingsvoorschriften die bovenop de werkplek landen, we bieden back-up diensten en zorgen dat jouw werkplek altijd beschikbaar is in de cloud. Gaandeweg adviseren we je over hoe het nog beter kan. Daarbij mixen we technologische kennis met marktkennis. Ons platform PyraCloud is daarbij onmisbaar. Hierop landen al onze klanten en leveranciers.

Future Workplace

SofwareONE splitst het beheer en de optimalisatie op in twee hoofdonderdelen. De eerste is future workplace. Daniël: “Daarbij focussen we ons op alles dat te maken heeft met de werkplek. Hoe is jouw werkplek beveiligd, over welke data beschik je, hoe is de communicatie geregeld, welke tooling moet je inzetten om de data in jouw organisatie beter in te zetten, hoe zorg je dat mensen daadwerkelijk de technologie omarmen, medewerkers effectief met elkaar samenwerken én hoe doe je dit alles binnen de kaders van de laatste richtlijnen?

Future Datacenter

Daniël vervolgt: “Het tweede onderdeel is future datacenter. Hierin bieden wij vier fases: cloud compute, cloud management, cloud application en data & AI. De meeste klanten zitten in de eerste twee fases. Zij zetten de eerste stappen naar de cloud of zijn al even op weg in de cloud en zijn nu bezig om het maximale eruit te halen. Hebben ze dit op orde, dan kijken we naar de derde fase. Daarbij brengen we ook de kroonjuwelen van de organisatie naar de cloud en zorgen door geavanceerde technieken dat de data op een beveiligde server staat. Om vervolgens in de vierde fase die data slim in te zetten voor de groei en ontwikkeling van jouw organisatie. Veiligheid in alle fases is hét uitgangspunt.”

Kant-en-klare bundels

Om het klanten zo makkelijk mogelijk te maken, heeft SoftwareONE bundels die klanten deels of volledig kunnen afnemen. Daniël: “Denk aan AzureSimple, 365Simple of BackupSimple. Zoals ik al zei wordt technologie steeds complexer en moeilijker te beheren.. Met onze xSimple bundels bieden we je een transparante, overzichtelijke, flexibele en eenvoudige oplossing. Jij kiest voor een bundel, wij regelen de rest.”

'Join us!'

SoftwareONE heeft zich de laatste jaren met succes ontwikkeld tot een wereldwijde organisatie. Zo succesvol dat extra handen welkom zijn. Daniel: “We zoeken ambitieuze pioniers met technische kennis. die onze Managed Service-organisatie verder willen versterken. Hoe je dat doet, is deels aan jou. Want je krijgt een nieuwe rol die je zelf mag inkleden. Je wordt eigen ondernemer binnen een internationaal bedrijf met lokale impact. Dus kom eens praten en de sfeer proeven. Dan zul je al snel zien dat we een jonge, dynamische organisatie zijn die vooruitloopt in de markt.”

Meer weten?

Wil je weten hoe Technology Services jouw organisatie verder brengt? Of heb je interesse in een baan bij SoftwareONE? Kijk dan op de pagina over het Werken bij SoftwareONE of neem contact op met Daniël Perrier.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024