Mercuron en Gumption slaan handen ineen rond draadloze communicatie

Bart Embrechts, Gumption Group (L) & Xavier Bracke, Mercuron (R)

01-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Mercuron en Gumption slaan handen ineen rond draadloze communicatie

Het Gentse Mercuron, gespecialiseerd in draadloze mobiele en datacommunicatie, sluit zich aan bij de Gumption Group. Mercuron wil de synergieën in de groep en de sharedservices gebruiken om zijn groei te ondersteunen. Voor Gumption betekent de komst van Mercuron een extra troef voor de 360°-aanpak.

Mercuron biedt expertise en services rond draadloze communicatie. Het bedrijf versterkt en verbetert de ontvangst van het gsm-signaal in gebouwen en locaties met onvoldoende ontvangst. Het levert en installeert ook ASTRID-repeaters, in lijn met de wetgeving op de dekking in gebouwen. ASTRID is de telecomoperator van de hulp- en veiligheidsdiensten.

Gezondheidsfactoren

Mercuron besteedt veel aandacht aan gezondheidsfactoren. Door op de juiste plaatsen de juiste signaalversterking te voorzien, verlaagt de hoeveelheid straling drastisch, soms tot 50 maal. De schadelijke effecten van draadloze communicatie worden tot het minimum beperkt.

“De datavolumes via gsm nemen toe”, zegt managing partner Xavier Bracke. “5G zal die trend nog versterken. De projecten worden bijgevolg groter en complexer. Om de groei in goede banen te leiden, gaan wij samenwerken met Gumption. Dankzij de sharedservices kunnen wij maximaal focussen op de klanten, de dienstverlening en de ontwikkeling van het team. Een deel van de groei willen wij realiseren via synergiee?n met andere bedrijven in de groep.”

360°-aanpak

“Het aanbod van Mercuron past perfect in 360°-benadering van Gumption”, zegt Bart Embrechts, managing partner van Gumption. “De digitale uitdagingen van klanten vragen om grensoverschrijdende expertise uit vele invalshoeken. Daarom ontwikkelden wij een cocreatie-aanpak voor innovatie, met de beleving van de klant in het middelpunt.”

“Samen met het Gumption-ecosysteem werkt Mercuron vandaag al aan concrete use cases. Een paar voorbeelden: communicatie met de laadpalen van CenEnergy in ondergrondse parkings; field services voor Internet of Things-installaties met AppyThings of TheValueChain; of expertisedeling met Rank1 bij infrastructuurprojecten. De specialisatie van Mercuron vult onze 360°-aanpak perfect aan.”

Terug naar nieuws overzicht