Rockwell Automation versterkt portfolio voor besturing en visualisatie met ASEM
26-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Rockwell Automation versterkt portfolio voor besturing en visualisatie met ASEM

Rockwell Automation neemt ASEM over, een leverancier van automatiseringstechnologie in Italië. ASEM levert een compleet assortiment industriële pc’s (IPC’s), human machine interfaces (HMI), hardware en software, externe toegangsmogelijkheden en veilige, industriële IoT gateway-oplossingen.

ASEM's automatiseringsoplossingen integreren slimme apparaten, een besturingsplatform en ontwerp- en operationele software in slechts één netwerk. Dit zorgt onder meer voor een verbeterde productiviteit en veiligere omgeving. Door ASEM in te lijven vergroot Rockwell haar aanbod op het gebied van besturing en visualisatie en versnellen we de digitale transformatie bij onze klanten.

De transactie omvat de aankoop van een minderheidsbelang in ASEM dat in handen is van de KEB Group uit Duitsland. Rockwell Automation meldt na de transactie de strategische leveranciers- en technologiepartnerrelatie van ASEM met KEB in stand te houden. De overname wordt naar verwachting - onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden - in het voorjaar van 2020 afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie