Cisco SecureX versnelt detectie en mitigatie van security dreigingen

25-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Cisco SecureX versnelt detectie en mitigatie van security dreigingen

Cisco introduceert geïntegreerde security cloudplatform Cisco SecureX. Cisco SecureX biedt een veelomvattende gebruikerservaring over de hele breedte van Cisco's geïntegreerde security portfolio en de bestaande security infrastructuur van klanten. Cisco SecureX zorgt voor overzicht, identificeert onbekende bedreigingen en automatiseert workflows om de beveiliging van klanten in het netwerk, de eindpunten, de cloud en de toepassingen te versterken. Cisco levert Cisco SecureX voortaan bij elk Cisco Security-product.

Naarmate bedrijven digitaal transformeren, uitbreiden naar de cloud, integratie van IoT en snelle draadloze toegang realiseren, worden de mogelijkheden voor aanvallers groter. Het beveiligen van deze complexe omgevingen is erg moeilijk als er verschillende technologieën worden ingezet die niet kunnen samenwerken. Cisco's 2020 CISO Benchmark Study, een onderzoek onder 2800 security professionals, laat zien dat achtentwintig procent van de respondenten het beheer van een multi-vendor omgeving een grote uitdaging vindt, een stijging van acht procent ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar.

Complexiteit

"Bijna een derde (31 procent) van de organisaties baseert cybersecurity monitoring en -bescherming op meer dan 50 verschillende security producten. Dit kost niet alleen meer geld, het wordt ook complexer en maakt het moeilijker om cybersecurity incidenten tijdig op te sporen en er op te reageren", zegt Jon Oltsik, Senior Principal Analyst en Fellow bij de Enterprise Strategy Group (ESG). "Geïntegreerde cybersecurity technologieplatforms zoals Cisco SecureX hebben het potentieel om deze economische en technische uitdagingen, alsook uitdagingen op het gebied van resources, aan te pakken door uitgebreide detectie van dreigingen, geautomatiseerde incidentrespons en eenvoudige bediening".

Cisco SecureX biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

  • Het samenbrengen van het inzicht in alle onderdelen van het beveiligingsportfolio van de klant, van Cisco of van oplossingen van derden.
  • Het bieden van zakelijke waarde aan klanten en partners binnen 15 minuten, door middel van een volledig cloud-native en multi-tenant oplossing.
  • Analyse van events en data binnen de gehele onderneming, waaronder meer dan 150 miljoen eindpunten, netwerkverkeer van switches en routers (waaronder versleuteld verkeer) en van Google-, AWS- en Azure- en private datacenteromgevingen.
  • Binnen enkele minuten identificeren wie en wat het doelwit is, waardoor het mogelijk wordt in te grijpen, gebaseerd op gegevensverrijking binnen security producten en informatiefeeds over dreigingen.
  • Brengt de expertise van Cisco Talos security analisten naar het SOC van de klant om actief de nieuwste bedreigingen op te sporen.

Onbeheersbare omgevingen

"Organisaties zijn overspoeld met duizenden producten die bedoeld waren om hen te helpen, maar in plaats daarvan zijn onbeheersbare omgevingen ontstaan door producten die niet met elkaar kunnen samenwerken. Dit heeft geleid tot hiaten in de beveiliging van bedrijven", zegt Gee Rittenhouse, SVP en GM van Cisco's Security Business Group. "Naast kwaadwillenden, is complexiteit een risico geworden dat beveiligingsteams moeten aanpakken. Cisco SecureX is een fundamentele verschuiving in de security beleving van klanten door het wegnemen van de complexiteit en het bieden van één uniforme kijk op de staat van de security services en alerts. Op die manier kunnen security teams hun middelen efficiënter inzetten en uitgroeien tot een business enabler die de digitale transformatie verder brengt".

Cisco SecureX is in juni algemeen beschikbaar. Klanten kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst van het bètaprogramma, of informatie aanvragen.

Terug naar nieuws overzicht
Security