Aandelen tech leveranciers dalen door coronavirus

24-02-2020 | door: Witold Kepinski

Aandelen tech leveranciers dalen door coronavirus

De aandelen van een aantal tech leveranciers zijn gedaald door het coronavirus. Vooral hardware leveranciers zagen hun aandelen zakken zoals Apple, Dell Technologies, Nvidia, Lenovo, Intel en AMD.

Het aantal coronavirusgevallen neemt buiten China snel toe zoals in Zuid-Korea, Iran en Italië, waardoor de Dow Jones meer dan 1000 punten daalde. In de VS zijn inmiddels meer dan 50 mensen besmet met het virus.

Klap

Ook chipmakers en smartphone leveranciers, die producten in China maken, hebben een klap gekregen. Het aandeel van Apple daalde met 6 procent tot 297,27 dollar per aandeel en veerde op naar 301,96 per aandeel.

Het aandeel van Facebook daalde met 5 procent tot 198,96 per aandeel.

Events

Leveranciers zien ook af van bepaalde events. Zo is het Mobile World Congress 2020 in Barcelona geannuleerd vanwege zorgen over het coronavirus. Ook trekken enkele vendoren zoals IBM zich terug van de RSA conferentie in San Francisco.

Gedoe bij Coolblue

Verder schijnen grote e-commerce en online retailbedrijven het moeilijk te hebben met de teruglopende productie uit China zoals Amazon en het Nederladse Coolblue dat onlangs goede cijfers presenteerde met een omzet van 1.5 miljard dollar. Sommige prijzen bij Coolblue zijn nu hoger dan bij de meeste concurrenten. De affiliate-links van partners doen het niet meer.

Terug naar nieuws overzicht