Icahn zou HP eerder hebben gevraagd om Xerox te kopen

Carl Icahn

24-02-2020 | door: Witold Kepinski

Icahn zou HP eerder hebben gevraagd om Xerox te kopen

De activistische aandeelhouder Carl Icahn zou HP eerder hebben gevraagd om Xerox te kopen. Xerox's grootste aandeelhouder zou deze suggestie hebben gedaan tijdens een overnamebod van Xerox op HP Inc. in november. Dit melden diverse media zoals Bloomberg.

Icahn zou hebben voorgesteld dat HP dan Xerox zou kopen voor 45 dollar per aandeel. Dit zou zijn gebeurd tijdens een telefoongesprek met HP ceo Enrique Loresin, afgelopen november 2019, volgens mensen die hiermee bekend zijn.

HP beschouwde het voorstel als een overwaardering van Xerox en is daar toen niet op ingegaan.

Gifplan

HP heeft nu een gifpilplan opgezet om een overname van Xerox te voorkomen. Xerox heeft zijn aanbod om HP over te nemen verhoogd met 2 dollar naar 24 dollar per HP aandeel.

De implementatie van het aandeelhoudersrechtenplan ofwel gifpilplan heeft een vervalperiode van één jaar. Het gifpilplan is bedoeld om te voorkomen dat beleggers meer dan twintig procent van de aandelen in het bedrijf verwerven. Indien een nieuwe partij 20 procent van de aandelen verwerft, kunnen alle aandeelhouders buiten de partij extra aandelen met korting kopen, waardoor het eigendom van de groep wordt verwaterd.

Terug naar nieuws overzicht