HP zet gifpil plan op om Xerox buiten de deur te houden

21-02-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP zet gifpil plan op om Xerox buiten de deur te houden

HP is van plan een gifpilplan op te zetten om een overname van Xerox te voorkomen. Xerox heeft zijn aanbod om HP over te nemen verhoogd met 2 dollar naar 24 dollar per HP aandeel.

De implementatie van het aandeelhoudersrechtenplan ofwel gifpilplan heeft een vervalperiode van één jaar. Het gifpilplan is bedoeld om te voorkomen dat beleggers meer dan twintig procent van de aandelen in het bedrijf verwerven.

Indien een nieuwe partij 20 procent van de aandelen verwerft, kunnen alle aandeelhouders buiten de partij extra aandelen met korting kopen, waardoor het eigendom van de groep wordt verwaterd.

"De rechten zullen een (eventuele) combinatie van HP met een ander bedrijf niet verhinderen, maar moeten Xerox (of iemand anders die het bedrijf wil verwerven) aanmoedigen om met het (HP) bestuur te onderhandelen alvorens te proberen een combinatie op te leggen die niet in het belang van de HP aandeelhouders is" aldus HP in haar verklaring.

In een verklaring aan Bloomberg zegt Xerox over het bestuur van HP dat het "duidelijk een gifpil heeft aangenomen omdat ons aanbod de overweldigende steun van hun aandeelhouders heeft ontvangen."

Terug naar nieuws overzicht