Politievakbond uit felle kritiek op C2000 communicatiesysteem

21-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Politievakbond uit felle kritiek op C2000 communicatiesysteem

De politievakbond ACP uit felle kritiek op het vernieuwde communicatiesysteem C2000 van de politie. Het systeem functioneert niet naar behoren. Het is volgens ACP een kwestie van tijd voordat er doden of gewonden vallen.

Het nieuwe communicatienetwerk is eind januari in gebruik genomen, maar functioneert niet naar behoren. De verbinding zou in veel gevallen slecht zijn, waardoor agenten en de meldkamer elkaar niet kunnen horen. Maarten Brink van de ACP noemt de situatie tegenover RTL Nieuws 'gevaarlijk voor politiemensen, maar ook voor de burger'.

Honderden klachten

ACP meldt honderden meldingen te hebben binnengekregen van agenten die problemen ervaren met het systeem. "En ik hoorde dat er technici zijn die zeggen dat dit systeem op deze manier absoluut niet uitgerold had mogen worden. Zo kan het echt niet langer", aldus Brink.

Minister Grapperhaus erkent de problematiek en spreekt van aanloopproblemen. "Er is van tevoren ook gezegd dat er zo hier en daar problemen kunnen zijn met sommige portofoons", aldus de minister. Grapperhaus stelt dat het grootste deel van het systeem op orde is. De minister wil met vakbonden overleggen om te kijken waar de zwaartepunten van de problemen liggen, zodat deze zo snel mogelijk kunnen worden aangepakt.

Terug naar nieuws overzicht