SentinelOne haalt tweehonderd miljoen dollar op

Tomer Weingarten, CEO SentinelOne

20-02-2020 | door: Witold Kepinski

SentinelOne haalt tweehonderd miljoen dollar op

SentinelOne, aanbieder van endpoint security, heeft aangekondigd dat het 200 miljoen dollar heeft opgehaald in Series E-financiering onder leiding van wereldwijd durfkapitaal en private equity-onderneming Insight Partners, met deelname van Tiger Global Management, Qualcomm Ventures LLC, Vista Public Strategies van Vista Equity Partners, Third Point Ventures en eerdere investeerders.

De ronde verhoogt de waardering van SentinelOne tot 1,1 miljard dollar. Dankzij de financiering kan SentinelOne blijven voldoen aan de recordbrekende klantvraag en de groei versnellen als 's werelds volgende grote cybersecurityplatform zo meldt het bedrijf.

Gebruikmakend van gepatenteerde gedrags- en statische AI-modellen, combineert SentinelOne endpoint protection (EPP), eindpuntdetectie en -respons (EDR) met ActiveEDR , IoT besturing met SentinelOne Ranger en container- en cloud-native workload-bescherming in het Singularity Platform voor een autonome bescherming.

“De eisen op het gebied van cyberbeveiliging van de hedendaagse ondernemingen zijn geëvolueerd en we hebben eindpuntbescherming veel verder genomen dan wat het ooit was. In plaats van alleen laptops, desktops en servers met EPP- en EDR-mogelijkheden te beschermen, beschermen we de hele netwerkrand met flexibele, autonome technologie - van gecontaineriseerde workloads in de cloud en datacenter tot IoT-apparaten, "zei Tomer Weingarten (foto), CEO en Co- oprichter, SentinelOne. “Door AI te gebruiken om enorme hoeveelheden gegevens in realtime te verwerken, kunnen onze klanten beveiligd blijven tegen alle aanvalsvectoren. Waarde leveren aan klanten die veel verder gaan dan het traditionele eindpunt, is wat SentinelOne positioneert als het snelstgroeiende en meest veelbelovende cybersecurityplatform.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security