Cohesity lanceert ROBO toepassing voor remote office branch office

Cohesity ROBO solution on HPE

20-02-2020 | door: Redactie

Cohesity lanceert ROBO toepassing voor remote office branch office

Cohesity heeft een nieuwe oplossing aangekondigd die zijn enterprise-class mogelijkheden voor de enterprise edge uitbreidt en verbetert, organisaties in staat stellen om gegevens te beheren binnen externe kantoren / filialen (ROBO) locaties met een enkel softwaregedefinieerd platform - hetzelfde webschaalbare platform dat veel organisaties tegenwoordig gebruiken om gegevens te beheren in bestaande datacenters en cloudomgevingen.

De nieuwe Cohesity-oplossing voor ROBO combineert Cohesity-software met gecertificeerde servers van Cisco en Hewlett Packard Enterprise (HPE). De toepassing is ontworpen voor bedrijven met tal van filialen, zoals banken, retailers, ketenrestaurants, autoverhuurbedrijven, opslag en distributie, farmaceutisch en wereldwijde IT-services. Dergelijke filialen bevatten vaak gegevens die lokaal moeten worden beheerd, beschermd en beveiligd, zonder speciaal IT-personeel op locatie, aldus Cohesity.

De oplossing is ontworpen voor snelle en eenvoudige installatie en biedt ondernemingen op filialen dezelfde functionaliteit waarop zij in het datacenter vertrouwen. Dit is de eerste oplossing in de branche om back-up en herstel, bestands- en objectservices en cloudarchivering te combineren in een enkel platform dat is geoptimaliseerd voor ROBO-locaties en de kracht van modern gegevensbeheer blijft uitbreiden naar meer klanten.

Snel groeiende gegevens beheren op externe kantoorlocaties

Meer dan de helft van de bedrijfsgegevens zal tegen 2022 buiten het datacenter of de cloud worden gemaakt en verwerkt, volgens een rapport van het onderzoeksbureau IDC. Dit onderstreept de behoefte aan een uniforme aanpak voor het beheren en beschermen van gegevens die aan de rand (edge) worden gegenereerd of opgeslagen op dezelfde manier als bedrijfsgegevens die zich centraal bevinden of worden beheerd in public cloud omgevingen.

De Cohesity-oplossing voor ROBO lost problemen op het gebied van administratie, latentie en bandbreedte op afgelegen locaties op en voldoet tegelijkertijd aan de zorgen over gegevensherstelbaarheid en compliance-mandaten van het hoofdkantoor, zo beweert het techbedrijf. Eenmaal geïmplementeerd, kunnen beheerders centraal operaties uitvoeren - zoals het maken van eenvoudig beleid voor back-up en herstel over meerdere filialen, evenals filiaalreplicatiebeleid dat ervoor zorgt dat een kopie van de gegevens beschikbaar is vanuit het datacenter of de cloud in geval van lokale storingen .

Met deze nieuwe ROBO-oplossing hebben klanten direct toegang tot de vele enterprise-class mogelijkheden van Cohesity's software voor gegevensbeheer die ze in het datacenter gewend zijn. Deze omvatten een onveranderlijk bestandssysteem om te helpen verdedigen tegen ransomware, wereldwijde deduplicatie van schuifvensters met variabele lengte en compressie om zowel opslagefficiëntie als bandbreedtegebruik te optimaliseren, gegevenscodering in rust en tijdens de vlucht voor beveiliging, en onmiddellijke massaherstel om snel een hele tak te herstellen wanneer nodig, aldus Cohesity.

Klanten kunnen Cohesity-software ook gebruiken op gecertificeerde hardware om bestands- en objectservices te bieden (bijvoorbeeld om lokale Windows-bestandsservers te vervangen) en archiveringsfuncties (inclusief goedkope cloudopslagopties) aan de rand zodat klanten het algehele site-onderhoud kunnen vereenvoudigen en operaties zo meldt Cohesity.

"Ondernemingen die vertrouwen op intelligente dataplatformoplossingen van HPE en Cohesity-software voor het uitvoeren van back-up-, bestands- en objectservices en cloudarchivegebruikers in hun datacenter, kunnen die functionaliteit nu uitbreiden naar hun filiaallocaties," zei Patrick Osborne, vice-president en algemeen manager, Big Data Analytics en Scale-Out Data Platforms, HPE. "Deze nieuwe oplossing speelt een zeer belangrijke rol in ons portfolio en biedt gezamenlijke klanten onze best-in-class servers en diensten in combinatie met de innovatieve software voor gegevensbeheer van Cohesity."

"Cisco's zakelijke klanten genereren en verwerken in toenemende mate gegevens op ROBO-locaties, en het is belangrijk dat we hen een eerste oplossing bieden die gebruik van gegevensbeheer op een eenvoudige, uniforme en effectieve manier afhandelt," zei Siva Sivakumar, senior directeur, Datacenteroplossingen, Cisco. "Cisco's UCS Servers en Intersight SaaS-platform gecombineerd met Cohesity-software biedt de ideale oplossing op schaal met architecturale consistentie van Datacenter tot Cloud to Edge."

"Voor klanten die steeds meer van hun gegevens uit het datacenter verplaatsen, zien we de nieuwe Cohesity-oplossing voor gegevensbeheer voor de onderneming als een uitstekende oplossing", aldus Doug Austin, National Director, Data Center, Trace3. “De oplossing biedt meerdere voordelen voor technologieleiders die moderne datamanagementmogelijkheden willen uitbreiden naar hun filialen en gedistribueerde locaties. Trace3 werkt al sinds het begin van het bedrijf samen met Cohesity en we zijn samen verheugd om onze klanten een complete oplossing voor gegevensbeheer te bieden, van de kern tot de cloud en de rand. ”

Enterprise-Class mogelijkheden voor ROBO

De nieuwe oplossing van Cohesity biedt klanten een breed scala aan mogelijkheden om te voldoen aan de groeiende vereisten voor gegevensbeheer aan de rand van de onderneming, waaronder:

Back-up en herstel die zowel moderne als traditionele gegevensbronnen ondersteunt

Flexibel granulair herstel, op elk gewenst moment

Hoge gegevensbestendigheid en de mogelijkheid om gegevens naadloos te repliceren of te archiveren naar de kern of de openbare cloud

Een aanzienlijke vermindering van de gegevensvoetafdruk en het WAN-bandbreedtegebruik van externe sites met wereldwijde deduplicatie en compressie met variabel lengte schuifvenster

Geïntegreerde cybersecurity met een onveranderlijk bestandssysteem, DataLock (WORM), gegevenscodering en anti-ransomware-mogelijkheden

Ondersteuning van meerdere protocollen voor bestanden en objecten (NFS, SMB, S3)

Een enkele, gemakkelijk te navigeren gebruikersinterface die gegevensbeheer via core, cloud en edge aanzienlijk vereenvoudigt

Beschikbaarheid

De nieuwe oplossing bouwt voort op de bestaande geavanceerde mogelijkheden van Cohesity. Klanten kunnen nu de oplossing voor gegevensbeheer van Cohesity voor randlocaties gebruiken als een virtueel apparaat of als een fysiek apparaat op basis van nieuw gecertificeerde partnerservers. De cohesie-oplossing voor ROBO zal in het voorjaar van 2020 algemeen beschikbaar zijn voor alle klanten van Cisco en HPE.

Terug naar nieuws overzicht