Equinix verzorgt dienstverlening Koppelnet Publieke Sector voor Logius

Frank van der Heijden, Equinix

20-02-2020 | door: Redactie

Equinix verzorgt dienstverlening Koppelnet Publieke Sector voor Logius

Equinix Managed Services verzorgt de dienstverlening Koppelnet Publieke Sector voor Logius, de dienst digitale overheid die onderdeel is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De leverancier van IT-infrastructuurdiensten in de Equinix-datacenters beheert sinds half december 2019 de infrastructuur van het koppelnet voor overheidsinstanties.

Het Koppelnet Publieke Sector (KPS) is onderdeel van het afsprakenstelsel Diginetwerk van Logius. Diginetwerk maakt het mogelijk om verschillende netwerken van overheidsorganisaties onderling aan elkaar te koppelen, waardoor gegevens eenvoudig en veilig kunnen worden uitgewisseld. KPS is het knooppunt waar tien overheidsnetwerken bij elkaar komen, waaronder Gemnet en de Haagse Ring.

“Overheidsinstanties kiezen vaak voor een hybride cloud-aanpak, met een combinatie van een private en publieke cloudomgeving. Interconnectie maakt het mogelijk om netwerken onderling veilig en privé met elkaar te verbinden, of het nu om burgers of overheid gaat, in een publieke of private cloudomgeving. Private verbindingen hebben een betere netwerk performance door minimale latency, een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid en zijn bovendien kostenefficiënter”, zegt Frank van der Heijden (foto), Managing Director Managed Services.

“Dankzij Koppelnet Publieke Sector is het mogelijk verbinding te maken op een veilige en schaalbare manier. We zijn er dan ook trots op dat Logius heeft gekozen voor Equinix Managed Services om deze infrastructuur te beheren. Deze samenwerking sterkt ons in de ambitie dé interconnectie-dienstverlener te worden van het publieke domein”, aldus Van der Heijden.

Alexander Hielkema, manager Stelsels & Standaarden, Logius: “Met deze samenwerking kunnen we nieuwe stappen zetten om de digitale en centrale infrastructuur van de overheid te optimaliseren. Samen met Equinix kunnen we Diginetwerk verstevigen en klaar maken voor de toekomst. Dat zorgt ervoor dat overheidsorganisaties de komende jaren veilig, snel en efficiënt gegevens kunnen blijven uitwisselen.”

Terug naar nieuws overzicht