Axians en TransitieProfs tekenen strategische samenwerkingsovereenkomst

20-02-2020 | door: Redactie

Axians en TransitieProfs tekenen strategische samenwerkingsovereenkomst

Axians en TransitieProfs hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. Samen ondersteunen en begeleiden zij opdrachtgevers bij de transitie naar een ICT-regie organisatie en het inrichten van complexe ICT-trajecten. In de praktijk blijkt het voor veel organisaties lastig om een uitbesteding van diensten- en cloudtrajecten vanuit eigen regie te begeleiden. Het succesvol inrichten van een regie organisatie inclusief het naadloos integreren met de managed services partijen is vaak een knelpunt, aldus de twee partijen.

Axians en TransitieProfs zeggen samen ruime ervaring te hebben met het adviseren, organiseren én borgen van regie-organisaties en het leveren van hoogwaardige managed services. Gedurende het gehele contract is er constante focus op tevreden gebruikers, lagere kosten en ruimte voor innovatie. Beide partijen bundelen de krachten om deze veranderingen bij organisaties te managen met de ‘Human Touch’ zo melden de twee bedrijven.

De samenwerking is ontstaan omdat Axians en TransitieProfs regelmatig samen betrokken waren bij uitbesteding- of cloudtrajecten. Hier bleek duidelijk dat de kennis en ervaring van Axians en TransitieProfs volledig complementair zijn, waardoor opdrachtgevers optimaal in regie kwamen over de totale dienstverlening én innovatie aldus Dennis Daalhuizen, Eigenaar TransitieProfs: “Bij transities is het lastig om de ICT-regie goed in te richten over de hele keten van diensten. Zeker als organisaties diensten afnemen bij verschillende leveranciers. Hierdoor worstelen veel organisaties nog met operationele regie, daar waar functionele en innovatieve regie vanuit de organisatie al lang de eis is. Axians besteedde al veel aandacht aan een goede overdracht van hun managed services. In combinatie met onze ervaring dekken wij nu het complete traject af; vanaf het bedenken van de beste ICT-strategie tot de inrichting en overdracht van managed services en tenslotte de borging van eind ICT-regie bij de opdrachtgever. Het resultaat is een sterk partnerschap dat bijdraagt aan een optimaal rendement van outsourcing.”

Jeroen van Twuijver, Business Unit Manager bij Axians vervolgt: “De meerwaarde van onze managed services neemt toe als we samenwerken met een regie-organisatie die in control is. Samen met TransitieProfs leveren we onze opdrachtgevers niet alleen hoogwaardige managed services, maar helpen wij ze (indien gewenst) ook bij het organiseren van de effectieve regievoering. Op die manier kunnen wij beter samenwerken met opdrachtgevers waardoor zij optimaal profiteren van de beslissing om ICT- en/of clouddiensten uit te besteden.”

De strategische samenwerking is al succesvol gebleken. De teams van verschillende Axians Business Units en TransitieProfs zijn inmiddels trajecten bij opdrachtgevers gestart voor de succesvolle inzet uitbesteding van beheerdiensten, inclusief de transitie naar een effectieve ICT-regieorganisatie.

Terug naar nieuws overzicht