Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2020

Previder fuseert met kennishuis Platani

Previder fuseert met kennishuis Platani image

Odin Groep neemt Platani over, een kennishuis voor infrastructuren, cloud en werkplekken uit Vianen. Platani fuseert met dochterbedrijf Previder en versterkt zo de slagkracht, expertise en het portfolio van Previder als landelijke managed service provider. De ruim 40 medewerkers van Platani verhuizen per 1 april naar het nieuwe pand aan de Lage Biezenweg in Vianen waar naast Previder ook zusterbedrijf Winvision is gevestigd.

De overname van Platani versterkt de positie van Previder op het gebied van cloud, werkplek, security en connectivity. Hierdoor is de organisatie nog beter in staat zich te richten op grotere managed services-klanten. Met de vestiging in Vianen, naast die in Hengelo, realiseert Previder ook een landelijke dekking. Dankzij de samenvoeging ontstaat centraal in Nederland een allround IT-bedrijf waar ruim 70 IT-professionals bij Previder werkzaam zijn.

Groei kracht bijzetten

Tim Timmerman, algemeen directeur van Previder, is blij met de versterking met Platani: “Om een landelijke speler te worden, zochten we al een tijd naar een IT-bedrijf dat bij ons past in expertise en cultuur, en dat de groei van onze organisatie kracht bij kon zetten. In Platani hebben we de juiste partner gevonden met hoogwaardige kennis, ambitieuze professionals en een goed netwerk. Platani is voor ons ook geen onbekende. We werkten al veelvuldig samen en veel professionals kennen elkaar al. Met onze nieuwe vestiging in Vianen slaat Previder de brug naar het westen van het land en kunnen we klanten in heel Nederland ondersteunen bij het verwezenlijken van hun digitale transformatie.”

Ook Roderik de Kort, grondlegger en eigenaar van Platani, is enthousiast over de overname door Odin Groep: “Als onderdeel van Previder hebben we nu het volume en de slagkracht om meer voor huidige en nieuwe klanten te kunnen betekenen. We vullen elkaar perfect aan in expertise en portfolio. Previder is van huis uit meer de technische IT-specialist, Platani is vooral het IT-kennishuis op het gebied van infrastructuur. Gezamenlijk zijn we in staat om een compleet pakket aan IT-diensten en -adviezen te bieden.” Voor de klanten van Platani blijft de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd met dezelfde vertrouwde medewerkers. Roderik de Kort vervult de rol van commercieel directeur van Previder.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024